[]

Holivud daki yahudi oyuncu egemenliği

tamamen meraktan soruyorum. çünkü öyle tahmin ediyorum ki bu kadarı tesadüf olamaz.

bana "sence amerikan sinemasında kim yahudi?" deseler 10 tane isim sallardım ama cevabı öğrenince gerçekten çok çok şaşırdım.

cevap sanırım "hepsi".

bu olayın tarihsel kökenini, sosyolojik kökenini falan merak ediyorum.

yahudi geleneğinde tiyatroculuk mu kutsal kabul ediliyor ya da yahudilerin hintlilerin batı sporu krokete ilgi duyması gibi tiyatro ve sinemaya ilgisi mi var?

bir de yıllar önce mel gibson'un bununla alakalı bir sitemi vardı diye hatırlıyorum ama ben o zaman daha çok yapımcısı, yönetmeni falan diye düşünmüştüm.

www.imdb.com

 
olayin oyunculukla falan alakasi yok. Holivud bir vitrin, acaip bir propaganda ve para donuyor ve yahudiler bu ikisi konusunda oldukca yetenekli dolayisiyla onlarin dogal yasam alani gibi bir durum soz konusu. holivud varoldukca yahudilerin oradaki ezici cogunlugu devam edecek.


  • cooperr  (04.05.20 18:06:35) 
her işte oldugu gibi bunda da akraba tanidik eş dost torpili destegi önemli. ama bu senin sorunun cok az bir kismini cevaplar.

yahudiler yüzyillarca oradan oraya sürüldügü icin, taşınmaz mal edinmek ve sermayelerini bu sekilde korumak yerine entelektüel sermayelerini artirmayi tercih ettiler. bu sebeple amerika özelinde bircok yazar cizer sanatci yahudi toplumunun icinden cikmistir, böylesi bir kültürel yapının ürünüdürler. ama televizyonda sinemada gördügün yahudi kökenli amerikalıların yahudilikle ilgili dini degil cogu zaman kültüreldir, büyük cogunlugu sen ne kadar yahudi isen o kadar yahudilik dinine inanırlar. o yüzzden bir yahudi komplosundan bahsetmek komik kaciyor.

mel gibson her muhafazakar katolik gibi ikiyüzlü, dünyayı yahudiler ele gecirecek hepimizi ibne yapaccaklar diye bagiriyor ama kendisi evli iken başka kadınlarla yatmaya devam ediyor, yetmiyormus gibi kiskanclik krizlerine girip telefonda tehditler ediyor.
  • proteus  (04.05.20 18:12:26) 
Hollywood'a ozel bir durum yok, kongreden tut Pentagon'a, egitimden, endustriye her alanda etkinler.


  • neverletyougodown  (04.05.20 18:16:36) 
abd de nerden baksan 20 milyon yahudi veya yahudi kökenli insan belki de daha fazlası yaşıyor. ve bu insanlar hep şehirli olmuşlar. köyde saban süren tipler değil. çok doğal belli kademelerde olmaları.


  • kelepir  (04.05.20 18:38:41) 
holivud'daki senaryo yazarlarini incelesen de farkli bir olay gormeyeceksin.

yahudi lobisi superdir. iyi ki ermeni lobisi yerine yahudi lobisiyle falan savasmiyoruz duman ederlerdi valla.
  • ozdek  (04.05.20 19:04:45) 
Yahudi lobisin gucu iste.

daha gecen yaz, adamlar ulkelerinin imajini nasil korudular, tum super avukatlari yollayip, siyasi baskilarla, olayi kapattilar, ibretlik: tr.euronews.com

ek olarak: arnon milchan: israil ajani cikti hatta haberlerde
  • speedy  (04.05.20 19:14:01 ~ 20:52:17) 
scorseseyi ele alalım. robert de niro'yu meşhur etti. joe pesci, leonardo di caprio, bobby cannavale ile çalışıyor. bu tarz bağlantılar hep var. kendine yakın hissettikleriyle iş yapar insanlar.


  • antikadimag  (04.05.20 20:24:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.