[]

Hamburger köftesi tarifi? Gurmeler yardım.

İnternette bir sürü video var denedim yapdım istediğimi bulamadım. Şöyle ağzı yüzü düzgün bir tarifle hamburger köftesi yemek istedim.

tuz karabiberden başka ne konur? ne tatlandırır bu köfteyi?


 
bence en güzeli kıymaya sadece şekil vermek, sonrasında tuz ve karabiberlemek. istenirse belki biraz da sarımsak tozu.


  • dunga  (04.05.20 17:50:57 ~ 17:51:08) 
Hiç bişi konmaz temel olarak, hamburger köftesinin özelliği hiçbir şeysiz olması. Burgeri malzemeler tatlandırır. Tabii sonraki denemelerde içine mozarella gömenden közlenmiş patlıcan ekleyene kadar sınırsız seçenek var. Tabii cheddar her zaman başı çeker. Etin lezzetli olması, kendi başına keyif vermesi önemli. O yüzden kasap, yağ oranı, et yöresi falan değiştirip deneyebilirsiniz. Tek çekim tabii.


  • whoosie  (04.05.20 17:53:11) 
hamburger köftesi yoğurulmaz sadece şekil verilir. köfte şekli verip üzerine tuz karabiber atacaksınız sadece. sakın yoğurmayın sululuğu gider. kaliteli kıyma almak lazım. daha döş eti idealdir.


  • jelly bear  (04.05.20 17:58:47) 
Köfte bir yemek türüdür. Asıl hamburger etinde et+tuz isteğe bağlı karabiber dışında bir şey olmaz ve yoğurulmaz. smash ya da şekil verebileceğiniz bir şey varsa onla pişirirsiniz.
Amaaan kültürler umrumda değil derseniz tabi ki köfte gibi yapıp ekmek arası yiyebilirsiniz kimse sizi tutamaz :D
Karamelize soğan ve cheddar yeterli bence.
  • bahoho  (04.05.20 18:25:14) 
Bir miktar pekmez katmanı öneririm


  • fistikthecat  (04.05.20 18:51:18) 
Normalde yukarıdaki arkadaşların dediği gibidir ama bence Türkiye'de ulaşabildiğimiz ortalama etlerin bi tadı yok, e mangalda da yapamıyoruz. Bişeye benzemiyor sonuç olarak bence. O yüzden biz şöyle yapıyoruz:
Yarım kilo orta yağlı kıymaya 1 tatlı kaşığı pekmez, bir tatlı kaşığı hardal, tuz, karabiber. Çok yoğurmadan karıştırıyoruz şöyle bir. Bir ileri nokta olarak soğanı püre yapıp suyunu sıkıp onun suyunu koyabilirsiniz.

  • inawen  (04.05.20 19:08:13) 
kıyma + worchester sos

bu kadar.
  • himmet dayi  (04.05.20 19:22:33) 
Ketçap.


  • izninizolursatahtinizatalibim  (04.05.20 21:17:32) 
Burger köftesi diye bir şey yok. İri çekilmiş ete şekil verip pişecek yüzeyine tuz ve/veya karabiberle pisirirsin. Bu kadar. Eti yogurursan o burger lise kantini burgerine döner. Aradığın tatları sosuna koy.


  • congratulations  (04.05.20 22:34:57) 
etin kaliteli ve yeterince yağlı değilse, ince çekilmişse yukarıdaki içine bişey koymadan yoğurmadan yapma şekli istediğin sonucu vermez. etin sululuğunu ve lezzetini sağlamanın en iyi yoludur ama dediğim gibi, et kaliteli ve yağlı olacak.
şunu izledin mi bilmiyorum o bir sürü video içinde ama bir bak
www.youtube.com
  • Bruce  (04.05.20 22:54:59) 
Biraz kimyon, eti her zaman için başka bir noktaya taşır. Çok değil, bir kere dene istersen.


  • etna  (04.05.20 23:14:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.