[]

Kira zam miktarı

Herkese selamlar saygılar, bu ay 1 yılım doldu ve ev sahibi zam için aramadı, ben de normal kiramı yatırdım. Ama sözleşmede muhtemelen her yıl tefe/Tüfe oranında zam yapılır gibi bir madde var. Şimdi bu durumda ev sahibinin sonradan aradaki zam farkını talep etmesi yasal olur mu?

Normalde zam için kiracı mi aramalıdır, yoksa ev sahibi mi?


 
Bence sen ara. Adam fark edince farkını isteyecektir. İstemesi normal.


  • himmet dayi  (04.05.20 16:47:54) 
Pazarlık yap sen yine de. En fazla tefe-tufe oranında zam yapabilir diye biliyorum. Yeni sözleşme de imzala. Senin faydana olur evi erken bırakıp gitmeyeceksen.


  • prole  (04.05.20 17:16:24) 
ben kiraciyken hic aramadim. ama ev sahibim aradiginda da hep sikinti oldu.

su anki aklimla onceden arayip teklif goturmenin daha iyi oldugunu dusunuyorum.

gerci bazi ev sahipleri bir garip oluyor teklifiniz son bir yildaki enflasyon miktarinin cok altinda olmamali. ona da yazik.
  • ozdek  (04.05.20 19:09:25) 
Yukarıda yanlış bilgilere istinaden kesin bilgi veriyorum. Kontratta yazan artış oranı ile 12 aylık ortalama Tüketici Fiyat Endeksi'ne (TÜFE) göre belirlenen oran kıyaslanır. Hangisi düşük ise ona göre zam yapılır.


  • Mistyimage  (04.05.20 21:57:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.