[]

Boşanma konusunda bilgi

Kadın kişisi boşanmak istiyor evi de ayırıyor. Başka bir ev kiralıyor ve taşınıyor. Anlaşmalı boşanma diyorlar. 1 ay sonra birileri aklına giriyor sanırım takıların parasını istiyor. Bu paralarda bir kısmı evlendikten sonra alınan borçlara gidiyor. Büyük bir kısmı ile de kredi peşinatı verilip araba alınıyor.

Araba kadın üzerine ve evi terkedip gidende kadın, erkek tarafında bir sorun yok. Terkidilen bu sefer erkek ve bu takı paralarını isteyen kadına verilecek bir hak olduğunu düşünmüyor. 5 aylık bir evlilikten bahsediyoruz o yüzden kadın kişinin şımarıklığı diyelim. Maddi sıkıntı yok şiddetli geçimsizlik yok şiddet yok herşey tıkırındayken bir anda evlilik sorumluluğunu kaldıramıyor.

Bu durumdayken erkek tarafının bir ödeme yapma zorunluluğu var mı? Alınan araba kız üzerine ve takı parasıyla peşinat edilmiş. Ortada fiziki bir altın vs. yok. Evliyken alındığı içinde araba yarı yarıya olması gerekmez mi? Herhangi bir takı parası alabilir mi?

Erkek tarafı için ne gibi yaptırımlar olur. Kız tarafının terbiyesizlik hakkından korunmak için ne yapılabilir?

 
erkek geç olmadan bu işin ustası bi avukat bulup danışsın.


  • hasmetizm 2046  (04.05.20 15:08:09) 
www.milliyet.com.tr

Araştırabilirsiniz biraz. Ama avukat şart tabi.
  • elorelia  (04.05.20 15:13:07) 
Çekişmeliye döndürmemeni tavsiye ederim. Böyle bir şirretten bir an önce kurtul, gerekirse üç beş fazla ver hocam.


  • Cenk Daniels  (04.05.20 15:21:37) 
düğünde takılan para ve ziynet eşyaları kesinlikle kadına ait. hiç bir şekilde başka ödemelere takas veya mahsup yapamazsınız. ancak kadın bu altın veya paralarla şahi eşya edinmişse mesela başka bir elmaz pırlanta, 3. bir kişiye bağışlama gibi durumlarda istenemez. .ortak borçlara, yeni bir mal edinmeye hatta ve hatta düğün masralarına bile harcansa kadının bu bedelleri tekrar isteme hakkı vardır. Bu kuralın istisnası ise hiç yok ve hakimler uygulamada çok katı uyguluyorlar. Öyle ki çoğu zaman kadın bu altınları yanında götürüp erkekten tekrar istiyor ve eğer yanında götürdüğünü ispatlayamazsanız 2. kez ödemek zorunda kalıyorsunuz.


  • ground  (04.05.20 15:22:36) 
bir yıl olmadan anlaşmalı boşanma olmaz. kadın takıların düğünde takıldığını ispatlamak zorunda. kadın arabayı alabilir şimdiden ve satabilir de. Ayrıca boşanma davası farklı mal paylaşımı farklı ilerliyor. 2015 yılından beri boşanma davası devam eden (istinaf) erkek kişisi. Henüz ortada mal paylaşımı davası da yok:)


  • Restclean  (04.05.20 15:57:00) 
Bir yılı doldurmamış evliliklerde anlaşmalı boşanma mümkün değil. Yani anlaşmalı boşanma yapabilmeniz için 1 yılı beklemeniz şart.
Anlaşmalı boşanabilmek için mal paylaşımında anlaşmanız ve bu anlaşma belgesini boşanma dilekçesiyle beraber mahkemeye sunmanız lazım. Yani anlaşmalı boşanmada takı durumu vs tamamen aranızdaki anlaşmaya kalmış.Bu anlaşmada bir şart, kural yok.
Anlaşamazsanız olay çekişmeli boşanmaya girer ki pozitif ayrımcılık nedir, nasıl yapılır konusun bilfiil yaşandığı mecradır. Uzak durulmalıdır.
  • Mirket  (04.05.20 16:05:36) 
en az zararla kurtulmaya bak. aklı olan erkek evlenmez.


  • kelepir  (04.05.20 16:37:16) 
hocam
arabayı kaybet
sakla bir yerde
bilmiyorum de
odeme modeme de yapma
zaten evlilik sonrası edinilen bir mal yoksa
hic bir sey yapamaz

o senden yılsın
lanet olsun desin
bıraksın

ama tabi ki en temizi avukatla ilerle
en dogrusu

bak gecen biri diyordu niye evlilige karsisiniz
al
  • kingcyrax  (04.05.20 17:51:28) 
ortada kabahat yok. davayı kadın açmış. hiçbir şey alamaz.


  • brakgn  (04.05.20 17:58:30) 
saglam bir avukat tut, sonra da avukat ne derse onu takip edeceksin. araba saklama falan gibi gereksiz islere girme. kanunlar kadin ve cocuklari korumaya yoneliktir bu tur durumlarda ki dogrusu da bu, bu da erkek olmanin dezavantaji diyelim, yapacak birsey yok.

yolun neresinden donersek kardir diyeceksin, biran once hadiseyi temizleyip onundeki maclara bakacaksin. en azindan ortada coluk cocuk yok, cocuk olsa isin cok cok daha zor.
  • cooperr  (04.05.20 18:47:04) 
Kadın babayı alır. Ne kadar altın takıldığının kanıtı nerede? O zaman herkes bana düğünde 1kg 2 kg altın takıldı desin. Valla madem öyle pis oynuyor. Kadınlık görevini yerine getirmiyordu dan başlar evi terketti kötü yola düştü den çıkarsın. Şahit sorarsa o da ayarlanır. Öyle ele böyle eldiven.


  • x571  (04.05.20 19:05:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.