[]

Ankara'da Kedi için Parazit İlacı

Merhaba,

3 tane dişi sokak kedisine bakıyoruz. Yani biraz piyango gibi oldu, komşular yemek vermeyince bize yanaştılar ve kıramadık. Bunlardan bir tanesine zamanında iç-dış parazit damlası almıştım ama pahalıydı. 1 sene önce 90 lira vermiştim, şimdi olmuştur 150 lira...

Çankaya'da hangi veteriner veya petshop'tan iç parazit için hap ve dış parazit damlası almamı önerirsiniz? Fiyatları ne civardadır? Kedi 3 tane olduğu için gidip de 300-400 liralar vermek istemiyorum, ama alacağım ilaçlar etkili de olsun istiyorum. Araştırınca, mesela hepsiburada'da 3 tane hapın 50₺ olduğu ürünler var ama yorumları kötü falan. Tecrübeli kullanıcılar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Teşekkürler

 
çevrenizdeki veteriner kliniklerine telefon edip bilgi alın, konuşmalarından anlarsınız zaten.
dış parazit için üç tane ayrı aşı satmaya çalışana gitmeyin, bu tip durumlarda gramajına göre küçük ya da orta ırk köpekler için olanlardan bir aşı açılır, üç şırıngaya porsiyonlar halinde bölünür.
siz de şırıngaların iğnelerini çıkartıp, enselerine uygularsınız kedilerin.

bu daha ekonomik ve akıllıcadır, evdeki kedilerim için benim veteriner öyle yapıyor mesela.
bunu kendiliğinden söyleyen olmazsa, "şöyle yapabilir miyiz?" diye sorun.
fiyat bilgisi de alın.
içinize sinen hangisiyse ona gidin.

hepsiburada falan gibi veteriner kliniği dışında satılan ürünler hem etkisiz, hem de zararlı olabiliyor.
dış parazit aşısı dediğiniz, bir anlamda zehirdir.
iyi markalar bile doz aşımında zehir etkisi yaratabiliyor.
marka isterseniz de, genelde ya frontline ya da stronghold oluyor veterinerlerde, stronghold'u tavsiye ederim.
  • blatta hiberna  (04.05.20 10:58:16 ~ 10:59:16) 
Peki iç parazit?


  • malheiros  (04.05.20 11:03:41) 
iç parazit haplarını sokak kedisine vermek zor, ama haplar çok uygun fiyatlıdır.
yani çok aşırı kazıkçı bir yer olmadıkça aşağı yukarı aynı fiyat olur.

güzel bir konserve mama alıp hapı toz haline getirin.
konserve mamayla toz haline gelmiş hapı karıştırın verin.
kilolarına göre (aşağı yukarı) yarım, bir ya da bir buçuk tablet gerekebilir.
hepsinin önüne porsiyon olarak koyarsınız.

ilaçlı mamanın kokusunu alıp yemeye yanaşmayabilirler.
o yüzden öncesinde biraz aç bırakın.
yani öncesinde kuru mama falan vermeyin o gün.
aç olurlarsa yeme ihtimalleri artar.
  • blatta hiberna  (04.05.20 11:17:21 ~ 11:20:55) 
Petshoptan hapı 10 liraya almıştım. Damlası da vardı o da 20 30 lira bişey olsa gerek. Petshopa gidin. Vet. Yüksek fiyat verebilir


  • elitoangelito  (04.05.20 11:53:21) 
petshoplarda satılanla hepsiburada'da, n11'de satılanlar aynı zaten.


  • blatta hiberna  (04.05.20 14:04:46) 
Öncelikle, kedilerde farklı tiplerde parazitler olduğunu ve her ilacın, farklı türlerin tedavisinde artı ve eksi yanları olduğunu belirtelim. Bu sebeple kapsamlı bir tedavinin süresi ve masrafı da artacaktır. Broadline, Advantage gibi damlalara o kadar vermek istemiyorsan, beşeri ilaçlar da kullanabilirsin. Bunlardan kedilere en uygun olanı, Kontil. Hapı ve şurubu var. Bağırsak parazitlerinin, tenya ve yuvarlak kurt türleri üzerinde etkilidir. Pek çok sokak hayvanına uyguladım, güvenebilirsin, başka kaynaklara da bakabilirsin. Sokak kedilerinin yaşam koşulları gereği, yalnızca azaltıcı etkisi oluyor ancak özellikle yuvarlak kurtlar, bağırsakları tıkayarak ölüme sebebiyet verecek kadar çoğalabildiği için en azından hayvanı rahatlatıcı etki sağlar.

Hapı tedavi açısından öneririm ancak yutturmak, daha zor olacaktır. Yapamayacağını düşünüyorsan, süspansiyon/şurup al. Bir de 10 ml'lik bir şırınga (tabii ki iğnesiz kullanacaksın). 11 mg/kg dozu vardır ancak kedilerde daha dikkatli olmak gerekiyor. O yüzden 5 ml ile başla. Şırıngayı nazikçe ağzına, dil arkasına sokup ilacı basmak, hap içirmekten daha kolay. Ki zaten verdiğinde dilleriyle, öğürme hareketi yaparak bir kısmını atmak isteyeceklerdir. Hepsini atmalarına izin verme, başı yukarı kaldırıp yuttur. Mümkünse, bir hafta boyunca uygula. Bu arada hayvanları da gözle. Daha sonra iki-üç günde bir vermeye devam edebilirsin. Ve bunları yaparken kesinlikle eldiven tak.

Bir de hayvanlar adına teşekkür ederim.
  • yazarcik  (04.05.20 14:45:33) 
Birisi kaşar peyniri falan yiyor afiyetle. Ona hapı bölüp peynirin içinde veririm. Bir diğeri de yer ama üçüncü acayip nazlı bir tip, ona da artık köfte içinde falan veririm. Benim için önemli olan ekonomik olması ama işe de yarayacak olması.


  • malheiros  (04.05.20 17:14:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.