[]

Ilamsiz icra nedir?

Ekside okudum. Birisi tc kimlik nonuzu biliyorsa elinde belge bile yoksa ilamsiz icra takibi baslatabilir. Teblig ulasmadiginda itiraz da edemiyoruz. Borclu mu oluyoruz?

O zaman her tc kimligi verdigimiz kisi bunu yapar.
Tesekkurler.

 
Tebliğ ulaşır merak etmeyin.


  • kljgslsdkjsd  (04.05.20 08:29:24) 
Tebliğ ulaşmadığında değil. Süre tebliğ ulaştığında başlar ama mesele şu.

Siz evde yoksanız PTT kuryesi tebligatı muhtara götürür ona teslim eder ve yine süre başlamış olur. Kapıya bir not bırakmak zorunda ptt kuryesi ama bu düşebilir, başkası alabilir vs veya siz itiraz süresinden (1 hafta) sonra dönmüş olabilirsiniz.

Bunun önüne geçmenin en önemli yolu hakkınızda bir ilamsız icra takibi açıldı ise aynı günün akşamı e devlette görünür. O sebeple herkes haftda 1-2 e devlette icra bölümünü takip etmeli. Arada adına kayıtlı telefon hatları bölümünü kontrol etmeli.

Evet bence de zorunda değil kimse ve saçma ama maalesef durum böyle.
  • ihanet kac kisilik  (04.05.20 08:37:22) 
Benim bir borcum yok. İlk önce bir facebook grubunda gördüm.Böyle bir şey olamaz dedim:) Mantıksız geldi.Nette baktım. Dolandırıcılık metodu olarak kullanılması bile çıktı.

Benim elimde senet, dekont olmadan ben tcsini bildiğim birine 10.000 alacaklıyım desem, o kişi yurtdışında olsa borcu kabul mü etmiş oluyor? Mahkemede itiraz da mı edemez?

E-devlette nereye bakacağız? Ben tcmi çok rahat paylaşıyorum. O nedenle başıma gelir mi gelir. TV'de gördüğüm, ellerinde bir sürü icra dosyası olan insanlar demek bu yöntemle dolandırılıyor. Kurtuluş yolu yok mu?
  • gelmeistemem  (04.05.20 09:04:10 ~ 09:07:48) 
Evet çok saçma, elde herhangi bir belge/evrak olmadan "şu kişi bana borçlu" diyebilirsiniz şifaen. Hadi bunu diyebilmenin de bir mantığı olabilir bir yere kadar, ama itiraz için bir süre olması ve bu süre içinde itiraz edilmezse borcun kabul eidlmesi çok saçma.

Memleketimizde muhtara tebliğ etmek diye bir şey var, muhtarınız umursamazsa ve gelen tebliği size bildirmezse haberiniz olamaz.

İşin burasında hukukcu duyurucular bizi bilgilendirse şahane olur aslında, muhtara tebliğ edilen ama haberimiz olmadığı için süresini kaçırdığımız icra itirazlarında hukukta bizi koruyan bir yöntem var mı?

Ayrıca bu kadar evham yapmanıza gerek yok, bu yeni bir kanun değil. O kadar basit olsaydı dolandırıcılar herkese açardı ilamsız icra takibini.

Hepimizin, yetişkin olan her vatandaşın TC numaraları her yere veriliyor.

Evham yapmayın ama ben her hafta E-devlete girip trafik cezası, dava, icra vs her şeye bakarım.
  • John Bloor  (04.05.20 09:30:31) 
Kişi yurtdışında yaşıyor ise ikametgahı yurtdışına aldırması lazım. Yani ikametgahı Türkiye de bir adrese kayıtlı ise ve o eve bir ilamsız takip gelir ve zamanında itiraz etmez ise borcu kabul etmiş oluyor.

Geç itiraz şartları var ama çok karışık. Yargıtay'ın hem kabul edip hem kabul etmediği örnekler var (deprem, ağır hastalık vs gibi)

Çoğu avukat böyle durumlarda usülsüz tebligat üstünden yürüyor ama tebligat kanunu daha da karışık.
  • ihanet kac kisilik  (04.05.20 10:28:13 ~ 10:29:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.