[]

kedi dostları bakabilir misiniz?

merhaba kediseverler,

hayatımda hiç kedi beslemedim. ama kedilerle kimyamız çok iyi tutar.
artık evde kedi beslemeye karar verdim. balkonlu falan geniş bir ev.
bi arkadaşımda iran kedisi vardı, çok severdim.
ben de iran kedisi besleyeyim diyorum.
iran kedisi istememin en büyük sebebi
1. sevimli olması
2. miyavlamadan sessiz sedasız öylece oturması.

bu kriterlere uyan başka kedi türü de olabilir ama o familyadan pek anlamıyorum.

şimdi ben bu kediyi nasıl temin edebilirim?
ne önerirsiniz, bu yolculuğa nasıl başlamalıyım?

 
sevimli olması ve miyavlamadan sessiz sedasız öylece oturmasını istiyorsanız gidin peluş kedi alın. sizin gibilerin hayvan sahibi olmamasını öneririm.


  • matilda  (03.05.20 19:24:37) 
bence bu yolculuğa barınaktan veya etrafınıza bildiğiniz gördüğünü ihtiyac sahibi kedişlerden başlayın.

çok güzel olur bence bu şekilde.
  • AlsterWasser  (03.05.20 19:24:54 ~ 19:25:22) 
bunu çok uzun uzun anlatabilirim, ama şu anda özet geçeyim.

iran kedisi bakımı zordur.
hiç kedi beslememiş insan için daha zordur.

ama illa iran kedisi diyorsanız, evden atılmış, sahibi ölünce evsiz kalmış vb. bir sürü iran kedisi oluyor.
hayvan sahiplendirme sayfalarını takip ederseniz 1-2 ay içinde muhakkak bulursunuz bir tane.
  • blatta hiberna  (03.05.20 19:25:44) 
Instagram sayfalarında terkedilen çok kedi var aralarında cins kedi de var lütfen para verip satın almayın sokaktan bir kedi sahiplenip onunda hayatını kurtarın.


  • Topalordek  (03.05.20 19:47:49) 
sokakta veya çevrenizde yeni doğum yapmış veya yapacak kedileri takip edin ve yavrulardan birini alın bence. yavruyken alıp birlikte büyümek ayrı bir şey oluyor bence. ayrıca cins kedi = sağlık sorunu oluyor genelde. sırf tipi güzel instaya 2 foto atarım diye alıyorsanız hiç bulaşmayın bazen sabahın 5inde sırf zevk için miyavlarken cinnet getirebilirsiniz.
tuvaletini her sabah temizleyebilecek misiniz?
2 yaşına kadar yaptığı yaramazlıklara dayanabilecek misiniz?
kızgınlık döneminde başınıza gelecekleri kaldırabilecek misiniz?
her gün suyunu değiştirip mamasını verebilecek misiniz?
günde en az 2 saat onunla ilgilenebilecek misiniz?
bu soruları kendinize sorun ondan sonra bir daha düşünün. ayrıca ister iran ister fas kedisi olsun tüm kediler canı sıkılınca öyle bir miyavlar ki şaşırırsınız.
  • golgi aygıtı  (03.05.20 19:52:24) 
ya siktir et allağaşkına ne kedisi hiçbir kedi boş boş oturup miyavlamaz sana öyle denk gelmiş o kısa sürede. sürekli bi şeyler kırar, miyavlar kafanı şişirir, ayak altında dolaşır hele hele tüy dökme üff felaket sürekli ağzından tüy ayıklarsın yemek yerken falan hiç girme o işlere boşver arkadaşının evinde sev geç.

hele bi de bakımı var ki hiç girmeyeyim. iran kedisi dersen tekir masrafı x3 de. tekirin bile senelik ortalama 2k masrafı var.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.05.20 20:08:03 ~ 20:09:02) 
Ahahahaha matilda +1

Siz kedileri ne saniyorsunuz cidden merak ediyorum. Oldu olacak çalışmasını talep edin de masraflarını da karşılasın.
  • elorelia  (03.05.20 20:24:48) 
İran kedisinin tüy bakımı zordur bence. Dişi kedi bakın. Erkek kediler sağa sola koku bırakıyor. Hayatınıza çok değer katacak.


  • elitoangelito  (03.05.20 23:16:33) 
hayatını paylaştığın kedi ister istemez dünyanın en mükemmel kedisi oluyor senin için. hatta evime gelen insanlar nasıl tapmıyorlar ona anlamakta güçlük çekiyorum. Kedi de öyle durduk yere miyavlayan bir canlı değil (eğer azmamışsa). tür sevdanızdan lütfen vazgeçin gerçekten çok anlamsız.


  • guitarissimo  (03.05.20 23:51:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.