[]

Aidat ödemeyen kiracı

Arkadaşlar merhaba,

Annemin bir sitede iş yeri olarak kiraya verdiği bir dairesi var.

Kiracısı sorunlu bir tip, site yönetimi ile sorun yaşamış ve aidatını ödememiş 1 senedir. Site yönetimi ise anneme 6. ay haber vermiş bu durumu ve sonrasında da alamamışlar.

Geçtiğimiz günlerde sitenin avukatı anneme bu adamın 15.000 tl aidat borcu olduğunu, icra takibi başlattıklarını ve ondan alamazlarsa anneme dava açacaklarını söylemişler. Yardımsever avukatım sağolsun eğer isterse dosya ücreti olan 1.500 tl ve 15.000 tl aidat borcunu peşin ödeyip, sonra kiracıya dava açabileceğini söylemiş.

Avukat bey bu arada anneme 15.000 tl ödediğine dair bir makbuz veremeyeceğini, sadece “borcu yoktur” yazısı verip, bu kağıtla dava açmasını gerektiğini söyleyen bir çakal.

Şimdi sorularım şu:

1- Bu adama dava açarken aynı zamanda dava sonuçlanmadan anneme de dava açma hakları var mı?

2 - Kiracı parası olmadığı için ödemiyor değil. Site tarafından dolandırıldığını iddia edip sadece 10.000 tl öderim diyor. Kiracıdan para alamama durumu adamın üstünde herhangi bir mal varlığı, banka hesabı olmaması durumunda mı oluyor?

3- Site ile kiracının anlaşıp, sitenin kalan 5.000 tl için anneme dava açma durumu var mı? ( Avukat, annemi yaşlı ve saf görüp kalan parayı sizden alırım o zaman demiş)

Şimdiden hepinize teşekkür ederim. Sağlıklı günler.

 
1- var

2- evet. açıkcası o ne kadar ve nasıl uğraştığınla alakalı. iş yapan biriyse her türlü alınır ama mesele şu önce ona gitmek sonra annene gelmek zorunda değil. direkt annene de gelebilir ver borcu yoksa haciz yapıcam vs diyerek.

3- site ile kiracı anlaşamaz. dediğim gibi 15i sizden de tahsil edebilir kiracıdan da. sizden tahsil ederse siz kiracıya karşı tekrar takip başlatabilirsiniz. eğer kiracı 10 bin verirse borca bir itiraz vs de gelmezse o 5 bini sizden alır yani.
  • kljgslsdkjsd  (03.05.20 18:39:21) 
Ya arkadas atip tutmayin. Kolaysa acsin alsinlar. İcra takibi acar itiraz edersin o kadar. Korkma


  • müptezel dostoyevski  (03.05.20 18:53:09) 
1- evet, var. hatta genellikle bu takipler ev sahibiyle kiracıya aynı anda açılır, ben de öyle yapıyorum.

2- evet. kiracının evi, arabası, sgklı bir işi, banka hesaplarında parası vs. yoksa açtıkları takip sonuçsuz kalır. yine bu kadar uğraşmak yerine annenize takip başlatıp, kolay bir şekilde parayı almak isteyebilirler.

3- bunu yapacak bir site yönetimi olduğunu sanmıyorum. ama hiç yoktan iyidir diyip 10 bin kiracıdan 5 bin ev sahibinde almak isteyebilirler, neden olmasın?

@müptezelin cevabı hakkında: icra takibi açmak zor bir şey değil. açtıklarında itiraz ederseniz itirazınıza karşı açacakları dava neticesinde 15 bin borca ek olarak aylık %5 gecikme tazminatı, yasal faiz, vekalet ücreti ve yargılama gideri ödersiniz.

not: bu işi yapan bir avukatım.
  • okuyamıyom ben ya  (03.05.20 21:21:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.