[]

İş-şehir degişikliği, nakliyeciler, kaygılar, şüpheler ve daha fazlası...

Diyelim ki bir "arkadaş" asgari ücrete yakin bir maaş aliyor şu an.. bu gune kadar ne uzadi nede kisaldi kendisi.. evli filan bebekte var ufak bir adet.. okumak askerlik gezmek vs
Dışında yaşadığı şehirden pek başka yerde uzun soluklu yaşamamıştır kendisi .. ama burda doğup büyüdüğü İçin ve başka yerde yaşamadığı için şehire biraz bağlı gibi çok sevmesede..
Kendi evi var bu arada.. Gideceği şehir doğuda ve 1100km'cik uzakta.. ve gittiği yerde kirada oturacak.. burda yasadigi evi kiraya versede uzerine birde 800 900 tl arasi bir para koyacak gidecegi yerde.. ama muhtemelen daha iyi bir ev olacak.. Ve kardesi orada yasiyor ve kardeşinin eşi bir iş kuruyor.. ve en az iki katı maaş alacak bu durumda.. oda şimdilik... Bu sehirde ise yaramaz akrabalar
Ve artik gorusmedigi 3 5 arkadasdan baska (ben dahil degilim) birsey yok aslinda.. ama saçma bir bağlanmışlığı var..
Gidecegi yerde ise kardesi var.. ama onun esinin altinda çalışacak.. abimiz en iyi tabirle tam bir iş kolik.. ve aşırı disiplinli.. Hayatı iş ve para üzerine kurulu.. bizim elemanın aksine.. çalışma saatleri ve tempo yüksek olacak uzun bir süre muhtemelen..

Evet yeterince uzun, karmaşık ve kopuk kopuk yazdiğima gore sanirim artik soruya geliyorum.. siz olsaniz bu durumda, yerinde ne yapar ne düşünürdünüz. Batidan Doğuya olmasi düşünülen taşınma durumu için.. Her türlü yorum ve fikre açıktır.. sabrederek okuyanlar ve cevaplar verenler icin simdiden tesekkurler..

 
Tanıdığınız kişi farklı bir iş bulsa daha iyi olurya da otursun oturduğu yerde.

İlk olarak batıdan doğuya taşınmak, oraya uyum sağlamak sadece tanıdığınız için değil, tanıdığın kişinin eşi için de tahmin edilenden çok zor olacaktır. Sonuçta yeni bir çevrede yaşayacaklar. Yeni insanlar, yeni bir kültür var. Belki yadırgayacakları sıkça olayla karşılaşacaklar.

Yanlış anlamadıysam tanıdığınız bu şehirde kendi kardeşinin eşinin iş yerinde çalışacak. 'Abimiz' diye bahsettiğinize göre yaşı büyük birisi. Akrabalık başka iş başka şey. Üstelik iş yeni kuruluyormuş. Maaşın pek garantisi olduğunu sanmıyorum.

Ek olarak bu tanıdığın eşi ile tanıdığın kardeşi arasında tartışmalar başlayabilir. Benim kocam sizin patronunuz gibi üstten bakmalar yüzünden tartışmalar yaşanabilir.

En kötü yapamazlarsa geri dönerler. Elbette denemeden bilemezler. Ama akrabayla iş yapmak ne kadar güvenilir bilemiyorum. Kendi evini asla satmasın. Kafasında her zaman "yapamasamda istediğimde geri dönebileceğim bir evim var" güvencesi olsun.
  • GoodMorningTeacher  (03.05.20 18:54:29) 
akrabayla iş yapılmaz.

mevcut şehirde daha iyi iş arasın.
  • benaslinda  (03.05.20 20:17:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.