[]

kedinizin huyu suyu nasıl?

yaş ve cinsiyet belirtirseniz iyi olur hatta kendi cinsiyetinizi de belirtebilir misiniz? çünkü benim gözlemlediğim kadarıyla dişi kediler, erkek insanları daha çok seviyor acaba sizinki öyle mi? annemlerin kedisi babama aşık, beni hiç bi zaman sevmedi. ki 4 sene beraber yaşadık evlenmeden önce yani annem, babam ben ve karamel vardık.
şimdi 7 aylık dişi bi kedimiz var 2,5 aylıkken aldık, eşime aşık o da. geçen haftalarda kısırlaştırdık. insan gibi bi kedi. konuşuyor resmen. derdini falan anlatıyo bize. hoplayıp zıplarken insan gibi zorlanma sesleri çıkartıyor. adını zaten neredeyse en başından beri biliyor. yaramazlık yaptığında sakııız falan diye uyardığımızda ne var ya der gibi miyavlıyo. değişik bi tip. sürekli evin içinde koşup zıplıyor. bütün küçük halılar maksimum 5 dakika düzgün duruyor. tırnak kestirmeyi falan pek sevmeyen, mama yemeyi ve su içmeyi çok seven bi kedi. bayağı mutlu bence bizim evde. neşesi hep yerinde ve inanılmaz şapşal, komik bir çocuk :)

mobilden girenler için bir adet foto. (buraya eklediğim fotoyla aynı)

hizliresim.com

sizin kediler ne alemde?

 
manyak benimkiler skdlsdf ama dişi kedi konusundaki tespitiniz son derece doğru, 4,5 yaşındaki kedim sadece sevgilim gelince bana gırgır yapıyor, bu aralar karantinadan olsa gerek onun da psikolojisi bozuldu. 1.5 yaşındaki erkek kedim aşırı uysal ve uykucu fakat çok korkak, yabancı herkesten başta çok korkuyor ama başta sevgilim olmak üzere erkeklerden resmen nefret ediyor. yaş 23/k bi ara foto da yollarım :')


  • amugochi  (03.05.20 17:53:03) 
yerim <3 çok tatlıymış. adı ne?

iki tane kardeş kedim vardı, grafit ve püskül. ikisi de erkekti. grafit yavşaktı, herkesi severdi, herkese kendini sevdirirdi. püskül tam bir hanım evladıydı, anacıydı, bana düşkündü yani. ikisi de kedi değil teröristti bildiğin, evin altını üstüne getirirlerdi. kapı açmayı öğrendikleri için mutfağın kapısına anahtar yaptırmıştım, kapıyı kilitlemeden çok kısa süreliğine bile bıraksam giriveriyorlardı mutfağa. bir gün mutfakta tezgahta poşetin içinde yeni aldığım boyoz vardı, normalde önlerine koysam yemezler, bir baktım çıkmışlar poşeti açmışlar boyozu yiyorlar. camın önündeki saksılara da ulaşımlarını engellemiştim ama camı açık unuttuğum bir gün gitmişler hepsini devirmişler. perdeye tırmanıyorlardı, kaç kere aşağı indi perdeler. grafit şarap içiyordu ya, meyve şarabı. püskül annesi diye elimi kolumu emiyordu. birbirleriyle oynamaları çok tatlıydı <3 grafit'i bir gün eve geldiğimde ölü buldum, 1 yaşındaydı ve çok sağlıklıydı, niye öldüğünü hiç anlayamadım. benden uzun yaşar diyordum. püskül o ölünce bunalıma girdi, 2 yaşındayken de dişi kediye kaçtı, bir daha gelmedi. o zamandan beri kedisizim.

eksiup.com
  • pati  (03.05.20 18:01:28) 
ben e, evdeki de 12 yaşında ameliyatlı d.

insanın kedi sevgisini test etmesi için ideal. erkeklerden ise nefret ediyor. hill's mamayı bilen bilir, premium bir mamadır, o yüzden de pahalıdır. ancak yeme garantisi vardır. bu eşek yemez. kumu beğenmez. evi beğenmez, daha doğrusu hiç bir şeyi beğenmez. orijinalde agresif ancak ev taşınmasından sonra bunu tırmığa dökmeye başladı.

not: hem kendisi ihtiyar hem de çevre köpekperest besleme alanı olduğu için dışarı bırakamıyorum.
  • tururo  (03.05.20 18:02:12) 
Benim kedim 1 yaşında dişi. Kimseyi sevmiyor. Beni eşimden daha çok severdi ufakken ama 7 aydır düzenli göremiyorum hayvanı, beni unuttu. Şu an sadece eşime biraz yakınlık gösteriyor.

Ama genel olarak her hayvan cinsi karşı cinse daha ilgilidir.
  • prole  (03.05.20 19:04:00) 
Gofret 2 yaşında, erkek, kısır,yaklaşık 1.5 yıldır bizimle. Gofret diye seslendiğimizde ya miyavlar ya gelir patır patır. Zekidir, hafızası kuvvetlidir neyi nerede bıraktığını bilir. Bir şeyi yaparken planlar, ona göre yapar. Korkaktır ama, misafirden falan pek hoşlanmaz. Biri geldiğinde saklanır. Oyun oynamayı çok sevmez çünkü yorulmak istemez.Cool'dur.Değişikliği de sevmez. Yaş mama, malt saatini bilir, zamanı geçerse yerine geçip miyavlar. Kadın kişisiyim, benle uyumayı sever eşim yokken beraber sorunsuz uyuruz ama eşim varken sürekli rahatsız eder, miyavlar, patileriyle halıları tutup yere vurur vs. Küçükken sarılarak uyurduk şimdi ayaklarımda ya da temas ederek yanımda uyuyor. Öpülmeyi sever, evin kralıdır. :)
Bal yaklaşık 5 aylık, dişi.3 aydır bizimle. Tam bir sevgi yumağı. Eşime bayılır ama bana da bayılır. Ama sanki onunla uyumayı bir tık daha fazla seviyor. İnsan da sever, misafirden kaçmaz. Şapırdanarak yalanır. Yemek yerken rahat vermez, o da bizimle yer. Özellikle ekmeği çok sever. Yaramaz, hareketli, oyun oynamaya bayılır. Biraz yaygaracı, en ufak şeyde çıngar çıkartır. Henüz küçük olduğundan çok komplike huyları yok galiba. Büyüdükçe göreceğiz nasıl bir karakter olacağını.

  • saridendigindekirmizidiyebagiranadam  (03.05.20 19:46:23) 
@red morning senin kedi efsaneymiş ya tipe bak, çok cool. Başka foto atma şansınız varsaçok iyi olur.


  • valarmurgulis  (04.05.20 00:40:08) 
@valar di mi yaa, benim böyle cool fotom yok. yeni asılan çamaşırı kokluyormuş :D


  • matilda  (04.05.20 11:27:06) 
Kedileri bilmem ama ben her türlü hayvanın dişisini daha çok seviyorum. Bana daha tatlı ve sevilesi geliyorlar. Sanırım evrimsel veya freudyan bir açıklaması vardır. Hemen her canlı türünün de karşı cinse çekim duyması bana mantıklı ve tutarlı geliyor.

Edit: Belki de gay hayvanlar da hemcinsi olan insanlara yakınlık duyuyorlardır. İlginç bir araştırma konusu olabilir
  • fobfilm  (05.05.20 16:40:52 ~ 16:47:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.