[]

yağ yakıcı ve enerji ürünleri kandırmacası(mı)

merhabalar, yaklasık 3 aydır spor yapıyorum (body, fitness vs) salondaki hoca arkadasım salona para bile vermiyorum (evet beleşçiyim). bunu neden söylüyorum, çünkü hocanın samimiyetine inanıyorum, tavsiyelerinin herhangi ticari çıkar doğrultusunda söleyeceğini sanmıyorum. neyse, hoca artık toz, protein,yağ yakıcı vs takviyelere ihtiyac duyabileceğimi söyledi( kendi temin edip satmak istemiyor, bana bi yerden satın al ve kullan diyor) boyum 178, kilom şu sıralar 78-80 arası ki spora başlarken en fazla 2 kilo fazlaydım. sizce bu ürünlerden kullanmalı mıyım. sonucta 3 aydır yoğun bir şekilde spor yapıyorum ve görüntü olarak gelişsem de kilo olarak aynıyım diyebilirim. biraz göbeğim kaldı ve sanki yapıştı kaldı. gitmiyor anasını satayım. protein değil de bu yağ yakıcı zımbırtılardan kullansam farkını görebilir miyim sizce, daha önce kullanan, marka tavsiye edebilecek cengaverler var mı




 
dogal urunler disinda bi seye bulasma ustad.

(bkz: garantili zayiflama yontemi/@compadrito)
  • compadrito  (30.04.10 17:04:18) 
uzun zaman spor yapmamis insanlar, spora basladiklarina ilk donemlerde cok hizli hizli kilo verebilirler ancak bir noktadan sonra ayni hizla kilo vermeye devam etmek mumkun olmaz.

bu yuzden, onemli olan devamlilik. compadrito'nun bkz verdigi entry'de yazdigi herseye katilirken, birseyi ozellikle tekrarlamak istiyorum:

onemli olan ac kalmak degil, butun yediklerinizden vazgecmek degil.

onemli olan, yediklerinizden bir miktar kismak ve bunu istikrarli bir sekilde devam ettirmek.
  • co2s2  (30.04.10 17:26:04) 
aslında durumu şöle özetleyeyim, bundan 8 ay önce 91 kiloydum. sadece yemek alışkanlığımı değiştirerek sporsuz 83-82 kiloya kadar düştüm 5-6ay içinde. sonra bu yemeden zayıflama durdu diyebilirim . ha bu arada yemiyorum diyorum ama sapıkca takıntılı bir sekilde yemiyorum değil. ağır yemekler, hamur, şeker vs keserek yemeye devam ettim. baktım artık zaıflamam durdu, spora başlayayım dedim, 3 aydır gidiyorum, aslında görüntü olarak da zayıfladım sanki ama kiloya vurduğumda sadece 1-2 kilo oynadı 3 aydan bu yana. sizin sözlükteki entrynize katılıyorum ve mantıklı buluyorum. ama o şekilde bir yere kadar kilo verildiğini ve o "bi yer"den sonra spora baslanması gerektiğini düşünüyorum. ben işte su an o bir yerden sonraki yerdeyim. misal günlük yürüyüşlerden bahsetmişsiniz ki ben suan haftanın 6 günü nereden baksanız günlük 4km hızlı tempo kosuyorum. bu arada bahsettiğim yağ yakıcı ürünler herbalife vs gibi bişi değil daha profesyonel (yani ben profesyonel olduğunu sanıyorum) sporcuların kullandığı ürünler.


  • takus5  (30.04.10 17:39:40) 
Kesinlikle uzak durun diyemem ama bu yağ yakıcıların gerçekten yağ yaktığı kesin değil, en azından bilimsel çalışmalarla ortaya konan bir etkisi yok. Yapman gereken tek şey kardio, onu da yapıyormuşsun zaten, ama daha yavaş ve daha uzun...


  • paranormal  (30.04.10 18:53:22) 
metabolizma sasirtmanin bir diger yolu da bir gun (sedece bir gun!!!), kahvalti haricinde yalnizca meyve-salata veya iki kasik yagsiz/tuzsuz makarna-salata yemek.

bunun amacinin metabolizma sasirtmak oldugunu unutmadan yapin. amac ac birakmak degil :)
  • no avalon  (30.04.10 19:01:28) 
Yag yakici derken muhtemelen L-Carnitine'i kastediyorsun. Kullanan tanidiklarim var, o paraya degmedigini soyleyebilirim.
Protein tozuna gelince, gerekiyorsa kullan, o kadar da korkma. Sonucta bi sabah uyandiginda kendini okuz formasyonunda bulacak degilsin, nerde duracagina sen karar verebilirsin. Protein tozunun asil olayi, kolaylik ve pratiklik saglamasidir. Bi yerden sonra alman gereken gunluk protein miktari artacak ve sen muhtemelen yumurta beyazi ve haslanmis tavuk yemekten bayacaksin :)
Protein tozu olduruyor soylentilerine de fazla takma, eger bobrek ve karacigerinden rahatsizligin yoksa sorun olmaz.
  • achelon  (30.04.10 22:26:41) 
ben 3 ay boyunca abartısız bir diyet (istediğini ye ama adam ol, az ye) 1 saat spor ve l-carnitine ile 8 kilo vermiştim. hapları almasam da verebilirmiydim bilmiyorum, ama verdik işte. sporunuza devam ediyorsanız l-carnitine veya cla neden kullanmayasanız?


  • prospero  (30.04.10 23:49:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.