[]

Öğretmenler Bakabilir mi? Aday Öğretmen Yetiştirme Programı

Selam arkadaşlar. Seneye mezun oluyorum ama bugün hocamdan "Aday Öğretmen Yetiştirme Programını" duydum. 4 yıl boyunca seminerlere gireceğimiz ve ders vermeyeceğimiz söylendi ama ben bunu anlayamıyorum. Tam olarak açıklar mısınız özellikle de 5 yıl içinde öğretmen olmuş olanlarınızdan yanıtları bekiyorum. Teşekkürler.




 
Adaylik sureci var evet 1 yil suruyor. Hayir derslere giriyorsunuz. Ilce milli egitimde seminer veriliyor okul cikisi. Sonraki yil sinava giriyorsunuz ve adaylik kalkiyor.


  • sadakatsiz  (02.05.20 23:33:17) 
Adaylığım bu sene kalktı
Atandıktan 1 sene sonra sinava giriyorsun 60 üzeri alinca kalkmis oluyor
Atandığin il ve ilceye bagli biz hiçbir sey yapmadik sadece sinava girdim her sey formaliteydi yakinda kaldirirlar cok sacma bi surec o kadar büyütülecek bi sey degil
  • kendi dugunune gitmeyen kamber  (02.05.20 23:40:56) 
bu arada aday öğretmen yetiştirme programında haftalık ve aylık çeşitli formlar doldurarak bir adaylık dosyası oluşturuyorsunuz. okul müdürü ve size atanan danışman öğretmen size birkaç kere not veriyor mebbis üzerinden. son olarak da müfettiş geliyor, o da not veriyor. koronadan dolayı ben o kısımlara gelemedim ama söylendiği gibi bu sürecin titizliği atandığınız il ve ilçeye göre değişiyor.


  • ayalensoledad  (03.05.20 01:31:14) 
Basitçe anlatayım, atandığın zaman aday öğretmen olarak başlıyorsun. Bu adaylık 1 yıl sürüyor. Bu sürede normal öğretmen gibi maaşını alıp, derslerine girebiliyorsun. Toplam 30 gün süren seminerin var bir de. Bu 30 günü 1 döneme de yayabilirler, daha kısa veya uzun da tutabilirler. Seminerleri aldın, formunu doldurdun bitirdin diyelim bunlar mebbise işleniyor. Toplam 1 yılın bitince aks sınavı var ona giriyorsun. Ben kitap açmadan geçtim ama bazıları 1 gün, bazıları 1 bafta bazıları 1 yıl çalıştı bu sınava. Kendin karar verirsin buna ama eğitim yapabiliyorsan en fazla 1 hafta çalışarak çok rahat geçersin. Diyelim sınava girdin oldu da geçemedin 1 sene daha aynı süreci yaşarsın. Seni farklı bi okula verirler.(okulunu beğenmeyen bazı öğretmenler bilerek kalıyor, genelde daha iyi bi okula veriyorlar. Ama 2.defa kalırsan yönetmeliğe göre sözleşmen feshediliyor, baştan kpss ye girmen gerekiyor. Ama benim duyduğum kadarıyla 2 yıl kalanlar hala görevine devam ediyor). Sınavı geçtin diyelim adaylığın kalkıyor normal sözleşmeli öğretmen olarak okuluma devam ediyorsun.


  • valarmurgulis  (03.05.20 01:49:20) 
++
Sürecin en zor görünen kısmı aday dosyası hazırlama bence. Baya kalın bir dosya hazırlatıyorlar, bazı ilçeler elle yazmanı vs istiyorlar. Benim ilçe rahatttı baya benden önce hazırlamış birinin word dosyasını aldım, adımı değiştirip verdim. Hiç bi sorun olmadı. Bakmadılar bile. Ama bazı ilçeler kasıyor işte. Omu atanınca ilçendekilere sorarsın.

  • valarmurgulis  (03.05.20 01:52:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.