[]

Kediler ve yeme alışkanlıkları

selamlar. biraz tecrübesizim o yüzden danışma gereği duydum.

1) bir kedi mama kabının hepsini tüketir mi? sanıyorum tüketmiyor köpekler gibi ama bilmiyorum sanki illa bırakacaklar biraz sağda solda değil mi bu normal mi?


2) kedi mama kabında kıyıda köşede biraz mama kalmış olsa da (yani çoğunluğunu yemiş) ama kabın dibi görününce durmadan miyavlamaya başlaması normal mi ?

 
ikisi de normal. genelde hepsini bitirmezler, bırakırlar. daha sonra da o kalanları bayatlamış oldukları için yemek istemiyorlar. kapta kalanların üstüne yeni mama ekleyip karıştırmak lazım ama kedi fazla şımarıksa o karışımı da yemeyebilir.
sen yine de çok şımartma sonra başedemezsin.

  • pati  (02.05.20 16:35:52) 
Kediler önüne konan tüm mamaları bitirmezler. Ben zamanında tepeleme yapar azalırsa üstüne eklerdim. Mama kabında az kalırsa üstüne ekleme yapın.


  • cemallamec  (02.05.20 16:38:54) 
Kediler doyunca yaş mamayı bile bırakıyorlar. Yaş mama.. Dikkatinizi çekerim :D Köpekler gibi şuursuzca yemiyorlar neyseki :)

Mama kabında az kalmışsa ve miyavlıyosa başka derdi olabilir. Benimki 3-5 lokma da görse açım diye miyavlamaz. Genelde kendilerini sevdirip sonra tekrar yemeye devam ediyorlar, belki öyle bi durum mu ki sizinkisi de?
  • superfluid  (02.05.20 17:12:30) 
@superfluid, gözlemlediğim kadarı ile mama kabının dolu olmasını istiyor..doldurunca susuyor. valla çok akıllıca ya hayat ona güzel. :)


  • AlsterWasser  (02.05.20 17:22:24) 
Bizimki yavruyken ne koyarsak anında yiyordu. Gerçi hala yavru sayılır, 1 yaşında bile değil ama zaman geçtikçe doydugunda mamayı bırakmaya başladı. Acıkınca gidip yiyor. İkinci öğün geldiginde hala önceki öğünden mama kaldığı da oluyor.

Yine de kediden kediye degisiyodur, bana normal geldi.

Ölçülü vermeye dikkat edin.
  • elorelia  (02.05.20 17:49:18) 
2. O kadar normal ki hakkında karikatürler var :)
theoatmeal.com

  • kobuzchu kiz  (02.05.20 18:46:21) 
2. si gerçekten çok normal ya. psikopatlar dibini görünce mav mav bağırmaya başlıyo.


  • kedi kovalayan astronot  (02.05.20 19:15:10) 
bazı kediler baya seçici olabiliyor. özellikle mama hava alınca tıpkı bizim hava alan bisküvi ya da cipsi yemediğimiz gibi onların da hoşuna gitmiyor. o yüzden azar azar öğünlük vermeye, olmuyorsa da en azından bir günü tam çıkarabilecek kadar mama vermeye çalışın, tepeleme aşırı mamalama kedi ve sağlığı için iyi değil. bir de mama kabını sık sık yıkayın-silin-kurulayın. bazı kediler tahmin edemeyeceğiniz kadar titiz. kedi tuvaleti biraz dolunca bizimki muhakkak uyarır mesela, her gün az çok demeden temizlerim ben. wc ve mama kabının aynı odada olmaması da önemli.


  • bugisme  (02.05.20 21:10:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.