[]

akut sivilce problemi

aramaya inanıyorum, sorgusuz kulu ve elçisyim; sivilce azaltmak için belirli yöntemler her yerde var. ama benim durumum biraz farklı, izin verin açıklayayım...
(edit: hay sıçam çok uzun olmuş, yol yakınken kaçın okumayın. altı üstü bi sivilce zaten; meğer benim canım sıkılmış)

karantinanın 20. gününden itibaren dudak ve burun çevremde sivilceler çıkmaya başladı. aynı bölgede dip dibe onlarca çıkan hastalıklı surat sivilcesi gibi değil de, bir tane ama sarı sarı büyüyenlerden çıkıyor. ilk başlarda tek tekti, sonra bir gecede 3-4 tane olmaya başladılar. genelde 2 ya da 3 gün sonra kendi kendine geçiyor, hiç sıkmıyorum zaten. sıkmak da istemiyorum acıyor dokununca.

benim sorum şu, bu sivilceler daha önce yokken ne oldu da çıkmaya başladılar? hadi değişen şartları bulalım, sonra ben o şartları eksisine döndüreyim ve sivilcem çıkmamaya devam etsin. yani ben bu soruda tedavi değil, önlem arıyorum.

yeme düzenim ilk 2 hafta abur cuburla geçti ama sonra bıraktım. önceden hiç yemiyordum cips çikolata falan, bu yapabilir diyeceğim ama sivilceler basmadan önce bırakmıştım bile. hatta aksine normalde haftada 1 yediğim fast food'u 43 günde 2 veya 3 defa yemişimdir; yani geniş açıdan bakınca normaldekinden daha sağlıklı besleniyorum; o yüzden beslenme kısmını eliyorum.
peki daha önce yemediğim ne yiyorum? yumurtadan olabilir denmişti ama onu da 1 haftadır yemiyorum, hala çıkıyor sivilce.

cilt bakımı yapan bir insan değildim, hala da değilim. karantinadan önce neredeyse her gün duş alıyordum, evdeyken bu azaldı. bununla ilgili olabilir mi diyeceğim ama duşta yüzümü en fazla duş jeliyle yıkıyordum, özel bir müdahalem yoktu. kıçı kırık jelin normalde çıkacak sivilce baskınını engelleyeceğini düşünmüyorum ama bilemedim de pek. zaten normalde yağlı cildim de yoktur pek, kurudur hatta, krem sürerdim kışın her gün.

beslenme ve bakım konusundaki durumlar böyle, başka bir sebep gelmiyor aklıma. aklıma yatan ama etkisine emin olamadığım bir sebep var gerçi. işimin çok yoğun olmasından dolayı gün içerisinde sürekli stres ve telaş içinde olmam ve kapalı kalmanın beni çok bunaltması. bu ruh halinin üzerine çok yoğunlaşmamaya çalışıyorum, hatta bir ara "alıştım galiba" demiştim ama o kısım kabullenme şeklinde gerçekleşti bence; yoksa öncekinden daha huzurlu hissetmiyorum. detay vermeme gerek yok, siz de hissediyorsunuzdur o kapalı kalmış ve boş olma hislerini. sadece, ben çok alışıktım ortam değiştirmeye, stresli ya da üzgün hissettiğimde bir yerlere giderdim maksat içinde bulunduğum ortam değişsin. şimdi ne kadar kötü hissedersem hissedeyim evin içindeyim. sivilcelere sebep buysa yapacak çok bir şey yok buna, bir süre daha idare edeceğiz mecbur. ama bir anda bu kadar sivilce yapar mı stres, üzüntü vs. bilemedim.

demem o ki; benim aklıma gelmeyen bir değişken var bu denklemde ve bunu bulursam sivilcelerim defolur gider gibi geliyor bana. bu noktada benim göremediğim şeyleri görüp bana perspektif kazandıracak siz duyurudaşlarıma danışmayı uygun gördüm. şundan olabilir, bak şunu yanlış yapıyorsun, sen öyle dedin ama şurası da şöyle gibi beyin fırtınalarıyla bence bu işi çözeriz biz.

sonsöz: ben tabii kökten çözüm arıyorum ama gittim şu sivilce kreminden aldım belki işe yarar diye.
s1.thcdn.com
bunun neredeyse aynısını 3-4 sene önce kullanmıştım ve inanılmaz kurutup düşürüyordu sivilceleri. ama aldıktan sonra baktım aynısı değilmiş tam, bilmiyorum ürün mü farklı yoksa yazıları mı değişti.
cdn.suslusozluk.com
neticede 2 gündür sürüyorum ilk linkteki yeni aldığımı, pek bir etkisi yok gibi. öncekini sürdüğüm gibi yanmaya başlardı sivilcenin olduğu yer, bunda o kadar yanmıyor. gerçi bu bir gösterge midir bilemedim...

 
Ben de sivilcelerden çok çektim özellikle akut olarak bazı dönemlerde çok artıyordu.Sivilcenin bir çok nedeni var baya fazla bunları girmicem ama son zamanlarda sadece diyet yapıyorum erkek kişisiyim düzenli duş alıyorum sadece,yüzüm için bir şey yapmıyorum ve sivilce yok şu anda


  • shredd  (02.05.20 15:06:07) 
Kökten çözüm sadece zerotanin türevi ilaçlar.Bunun dışında kökten çözüm istiyorsan diğer tüm parametrelere dikkat etmen lazım dışarıdan kremle yoğurtla olucak iş değil


  • shredd  (02.05.20 15:09:39) 
"işimin çok yoğun olmasından dolayı gün içerisinde sürekli stres ve telaş içinde olmam ve kapalı kalmanın beni çok bunaltması."

bu cümlenizden sonra benim aklıma direkt stres kaynaklı hormon sisteminde olabilecek bir aksama geldi. sivilce denen şey hormonal bir dengesizlik olduğunda ortaya çıkan bir şey çünkü çoğunlukla. hormon sistemindeki bozulmayı tetikleyen şeylerden birisi de stres tarzı durumlar. detoks etkisi olan yiyecekler/içecekler tüketebilir, karaciğerinize çok yüklenmemeye çalışabilirsiniz. çinko açısından zengin yiyecekler de hormon dengesini sağlamaya ve sivilcelere karşı iyi gelebilir.
  • Thredith  (02.05.20 16:53:08) 
Sorunuzu okuyunca ahaaa bu benim dedim. Bende de son 1 aydır bu şekilde, ergenliğime geri dönmüş gibiyim, ama sadece çene bölgesinde çıkıyor. Yeme içme alışkanlığımda hiç bir değişiklik olmadı. Aklıma tek bir neden geliyor, stres. Yani stres yapmayalım diyeceğim ama çok zor.. herkeste bir kaygı hali var bu dönemde. Ama rahatlamak için, en azından stresi azaltmak açısından spor, meditasyon, yoga, müzikle uğraşmak, resim yapmak, yemek yapmak hangisiyle ilgileniyorsanız onlara yoğunluk verin derim ben.


  • astrid  (02.05.20 18:57:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.