[]

fitness ile ilgili soru

2 sorum var

1- nefes nefese kaldıran alıştırmalar, hem kondisyonu arttırır hem yağ yakımını hızlandırır mı? mesela arka arkaya 20 burpee 20 jump squat 5 set gibi zorlayıcı şeyler?

2- önce normal workout 1 saat yapıyorum diyelim.klasik göğüs kol gibi hareketler.bitince cardio workout yapsam kalan enerjiyle etkisi olur mu hem kondisyon artmasına hem yağ yakımına?ilk soruda bahsettiğim burpee,jumping jack,side jack gibi hareketleri olan workoutlar?normal güç workoutundan önce yapsam güç workoutuna enerji kalmaz

 
merhaba,
kullandığınız terminolojiyi açıkçası biraz yanlış kullandığınızı düşünüyorum. kendi anladığıma göre cevap verirsem sizi yanlış yönlendirme ihtimalim var. o yüzden kondisyona dair birkaç şey anlatacağım siz kendiniz karar verin:

1- kondisyonunuzu (endurance) etkileyen iki önemli faktör var:

a- kısa zamanda yüksek güç üretebilme kapasiteniz (anaerobik kapasiteniz): 100 metre koşmak, burpee, dinlenmeden vücut ağırlığıyla yapacağınız egzersizler, ağırlık kaldırmak, yükseğe sıçramak vs.

b- ürettiğiniz gücü belli bir zaman diliminde aynı seviyede tutabilme kapasiteniz (aerobik kapasiteniz): ip atlamak, uzun mesafe koşmak, yüzmek, bisiklete binmek vs.


aerobik kapasiteniz yüksekse mesela maraton koşabilirsiniz. anaerobik kapasiteniz yüksekse 100 metreyi çok hızlı koşabilirsiniz. eğer özellikle bir yarışmaya hazırlanmıyorsanız, ikisinde de kendinizi ufak ufak geliştirmeye çalışmanız faydalı olur. bunun için haftada bir gün 1 saat koşu 1 saat ağırlık çalışmak yerine, haftada 2 kez yarım saat koşup, 3 kez de şınav-squat-burpee-lunge hareketlerini ve varyasyonlarını arka arkaya yapmanız daha faydalı olacaktır.

not: "nefes nefese kaldıran" egzersizleri yapmadan önce kalbinizin bunu kaldırabilecek seviyede olduğundan emin olun.
  • reavelyn  (02.05.20 15:01:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.