[]

TUS çalışmak

Merhabalar.rakip eleyecek arkadaşlara başarılar diler, onların yanlış yönlendirmemesini, oturup bu başlığa bakmadan efendi efendi çalışmalarını dilerim.

Tüm uzman olmuş ya da tusu yeni kazanmış veya hala asistan olan abilerim/ ablalarım.sizin önerilerinize ihtiyacım var.malum korona dan ötürü dışarı çıkamıyoruz, ben de bitirdiği gibi mustafi kalmış bir hekimim , lakin uzun süredir çalışma planını tutturamadım, az çalıştım, çalıştıysam yavaş çalıştım. Hızlı okuyayım diyorum bu sefer hiçbir şey anlamıyorum,aklımda da kalmıyor gibi hissediyorum.çalışınca uzun saatler çalışmakta döküntü yaşıyorum.

malum tusa 5 ay kadar kaldı, ne önerirsiniz? Ben hep ortalama, hatta ilk 3 sene ucu ucuna geçen, senede tekrar da yapan bir öğrenci oldum üniversitede , yani temelim de çok sağlam değil diye düşünüyorum. Gerçekten öneriye ihtiyacım var, sizden yardımlarınızı bekliyorum.

 
Öncelikle çok tebrik ederim meslektaşım, umarım istediğiniz şekilde ilerler uzmanlığınız. Peki ne kadar süre/ay çalıştınız? Çalışırken nasıl ara verdiniz, çalışma dışında geçen vakit nasıl geçiyordu?5 ayda ne seviyeye ulaşırım bana bir fikir vermesi anlamında soruyorum aslında biraz da, olmadı sonraki tusa sarksın iş ama psikiyatri istiyorum, verimli çalışmam gerekiyor haliyle sizin gibi.


  • cranium  (02.05.20 00:42:14) 
Bol bol soru çözmelisin. Soruları ezbere çözme, soruda verilen bilgiler ve yanlış şıkları neden elediğini tekrar gözden geçir. Yani doğru cevabı çizip geçme. Yanlış cevapları neden eledin, o şıkta senin kafanı ne ile karıştırmaya çalışmış bunları da çözmelisin. Her konudan sonra mutlaka çıkmış tus soruları çöz.. Fi tarihinde çıkanlar dahil.
Ayrıca bir tus klasiği olarak dönemin popüler hastalıkları ile ilgili sorularda corona bir mikrop ve bir klinik olarak mutlaka gelir. Ek olarak salgınla ilgili bir halk sağlığı sorusa da gelecek bence.

  • sumuklu asilzade  (02.05.20 01:03:13) 
Anlıyorum, ikinize de çok teşekkür ederim , anladığım kadarıyla bol soru ve sık tekrar şart.


  • cranium  (02.05.20 01:31:15) 
ben de hazırlanması gereken ve hazırlanmayanlardanım. sürekli böyle arastırmalar yapıyorum ama kitaplarım bile boş. buradaki cevaplar bana da fikir olsun.

çıkmış soruları baya önemsiyorlar. ilk okumadan sonra cıkmıslara bir bakın diyenler var. hatta hiç okumadan bakın sonra ona göre okuyun diyen de var.

bazıları anlayıp anlamamak önemli değil yeter ki hızlı oku diyor, birtakım hocalar "adam" gibi oku iki üç kere oku diyor. ama çogunluk ilkini söylüyor.

en önemlisi sanırım hangi bilginin daha mühim oldugunun farkında olmak. bir hoca " bütün bilgilere eşit düzeyde mesafede olursanız hiç soru yakalayamazsınız" demişti.

ama kesinlikle umudumuzu yitirmemeliyiz. karantina sürecinde bile kitap doldurmayarak birr miktar karanlık şeyler düşünsem de kısa sürede çok kasarak bu işi halledebileceğimizi düşünüyorum. hep öyle yapmadık mı ^^

verimli çalışmalar.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (02.05.20 02:49:01) 
Bilmiyorum, bu hızlı okuma konusundaki zıt fikirler benim de kafamı bulandırıyor, belki de herkese göre değişiyordur süreç, sonuçta anlayıp da ilerleyen bir insana anlamadan hızlıca okuma yöntemi manasız gelecektir, ya da tersi durumda iki saat ne anlayacaksın diyebilir okuyup geçen kişi.Şimdilik en üstteki öneriyi baz alacağım bu konuda, anlamadan olmaz gibi geliyor.


  • cranium  (02.05.20 06:15:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.