[]

Port forward çalışmıyor.

Modemin arayüzünden tcp ve udp olarak port bilgilerine göre giriyorum ardından port checker ile portları arattığımda kapalı gösteriyor. Sizce sorun ne olabilir yardım edebilecek var mı acaba?




 
ip havuzu problemi gibi duruyor. modem arayüzündeki ip adresiniz (lokal ip degil tabii) ile whatsmyip web sitesinde görünen ip adresiniz farklıysa sorun budur.


  • orient blue  (01.05.20 20:34:30) 
Moden arayüzünde sadece lokal ip'yi gösteriyor bir de ip/mask altında yazan 100. ile başlayan farklı bir ip var whatsmyip'den farklı. Acaba dediğiniz gibi mi?


  • sabor  (01.05.20 21:02:24) 
Portu kullanan uygulamayi portu actiktan sonra calistirmayi deneyin.


  • pass  (01.05.20 21:38:27) 
Merhabalar, evet öyle yapıyorum.


  • sabor  (01.05.20 21:43:03) 
1- muhtemelen ip havuzundasınız. operatorunuz kablonet değilse büyük ihtimal ip havuzundasınızdır. bir ip adresini operator 3-5 kişiye birden veriyor, sonrada kendi icinde her kişiye ayrı ip veriyor. sizde şuan 100 ile başlayan operatorun verdiği ip ama dışarıdan bakıldığında ortak ip görürsünüz. o yüzden dışarıdan size whatismyip den baktığınız ip den ulaşmaya çalışırlarsa ulaşamazlar çünkü gurubunuzdaki herkes aynı ip yi kullandığı için yönlendirme yapamazlar. bunun çözümü sabit ip hizmeti almak. o zaman port açarsınız. yinede ip havuzunda olduğunuzdan müşteri hizmetlerini arayarak emin olabilirsiniz.

2- yönlendirme yaparken bi harici port girilir birde lokal port girilir. mesela port 80 i açmak istiyorsunuz. harici porta 80 yazdınız, lokal portu boş bıraktınız yada 0 yazdınız ya da 80 den başka bir rakam yazdınız. 0 ve ya boş olursa hiç bir porta yönlendirme yapmaz zaten modemde 0 yada boş bırakılcak şekilde izin vermez genelde. harici porta 80 yazdınız, lokal porta 70 yazdınız, uygulama port seksene ihtiyaç duyuyor, o zaman modeme 80. porttan bilgi gelecek ama modem onu bilgisayardaki 70. porta iletecek böylece uygulama kullanamayacak. lokal ve harici port aynı olsun.

3- uygulama tcp port istiyordur siz udp açmışsınızdır ya da tam tersi. her ikiniside açabilirsiniz.

4- port açarken lokal bilgisayarın lokal ip adresini yanlış yazmışsınızdır. genelde lokal ip ler 192.168 ile başlar.

5- Bilgisayarda firewall vardır mesela eset internet security gibi. modemden o porttan giriş yapılıyodur ama bilgisayar içinde program tarafından kapatılmıştır. firewall ı devre dışı bırakıp deneyebilirsiniz.

6- bir diğer yöntem olarak modemde DMZ özelliği varsa kullanabilirsiniz. DMZ özelliğini aktive etmek isterseniz modem sizden sadece DMZ yapmak istediğiniz bilgisayarın lokal ip adresini ister. 192 ile başlayan. onu girdiğiniz anda modem o bilgisayarı modem ağından çıkarır, direk internete açar. o bilgisayardan lokal ağa yada modemin arayüzüne tekrardan ulaşamazsınız ama internete girebilirsiniz. ağdaki cihazları göremezsiniz onlarda size göremez. DMZ yi kapatmak için ağdaki başka bi cihazdan DMZ yi kapatmanız lazım. DMZ yapılmış cihaz modem tarafından korunmaz, bütün portlar açık olur (bilgisayarda firewall kullanılmıyorsa). tehlikeli bir durum olabilir.
  • uncle fyodor  (01.05.20 22:59:37) 
Uncle Fyodor çok teşekkür ederim. isp ile görüşüp 100lü havuzdan çıkma talep ettim yapılacağını söylediler bekliyorum. Sabit ip'ye ekstra para ödemek istemiyorum çünkü aynı isp'yi kullanan tanıdıklarımı aradım onlarda ipleri hazuzda gözükmüyor da ben niye para vereyim o halde diye düşünüyorum. Umarım çözerim. Port yönlendirmeyi tekrar tekrar kontrol ettim bir hata görünmüyor. Firewall ile de portları gösterdim yine değişme olmadı. Dmz malesef riskli bir durum benim için.Yine de çok teşekkür ederim sağ olun. Bir arkadaş upnp'yi kapatmamı söyledi onu da denedim fakat değişme olmadı.


  • sabor  (01.05.20 23:25:05) 
Arkadaşlar merhaba, isp ile görüştüm cgn havuzundan çıkardılar ipim 83 ile başlıyor whatsmyip ile uyuşuyor fakat halen daha sorun çözülmüş değil açmak istediğim portları kontrol ettiğimde kapalı görünüyor. Bir fikri olan var mıdır?


  • sabor  (03.05.20 21:12:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.