[]

Kondisyon Bisikleti Hakkında

yaklaşık bir yıldır kullanıyorum, bazen ara verdim. ama belli bir kondisyona eriştim diyebilirim.

biraz daha bilinçli kullanmak için bir sorum olacak. bendekinin ağırlık ayarında 0 ile 60 arası sayılar var. ben bunu en ağır ayarı olan 60 da kullanıyorum ve saatte 17 km üzerinden 2 saat aralıksız yapıyorum. önceden 1 saat yapıyordum, 2 saate çıktım.

bisiklet kullanan arkadaşlarım diyor ki saatte 17km yavaş. fakat şöyle izah edeyim, 2 saati tamamladığımda üzerimdeki tüm kıyafetlerden sıkınca sular akacak şekilde terliyorum. hatta altımda küçük bir gölcük bile oluşuyor.

ben aslında saatte kaç km yapıyorum bu ayarda? yani bu yük ayarını nasıl hesaplamalıyım.

bisiklet ile kardiyo, yağ yakımı vs. hakkında bilgisi olanları beklerim.

amacım hem kardiyo yapmak ve dolaşım sistemimi güçlendirmek, hem de kilo aldım onları vermek. 12 kilo falan vermek istiyorum.

 
kondisyonu bisikletinin gösterdiği hızı normal bisiklet hızına çevirmeye çalışmak hem saçma hem gereksiz olur. her kondisyon bisikletinin direnç ayarları birbirinden farklı olsa gerek. bluetooth ya da ant+ (telefonunuz destekliyorsa) bağlantılı bir göğüs nabız bandı ile zonelara göre antreman yapmanız belki daha doğru olur. harcadığınız eforu ölçmenin en ucuz yollarından biri nabzı ölçmek.
çok terliyorsanız pervane kullanmakta fayda var. ben vantilatörsüz yaptığımı düşünemiyorum.

  • n62  (01.05.20 20:17:45) 
Hocam ben de mesela dışarıda yorulmadan 7-8k kosabilirken spor salonunda 3 km sonrası terden ve havasızlıktan bırakmak zorunda kalıyorum. Evde bunu yapmak ile dışarıda yapmak çok farklı.

Kıyas yapmayın +1
  • westblack  (01.05.20 20:35:56) 
nabız ölçüyorum aslında. şöyle söyleyeyim, 2 saat %75-80 nabız aralığındayım.


  • jaaaccckkk  (01.05.20 20:42:12 ~ 20:42:19) 
O kadar yoğun kullanım dizlerinize büyük zarar verecektir.


  • renegade  (01.05.20 23:08:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.