[]

Doların artışının ekonomiye etkisi

dolar artıyor kriz olacak diyorlar ama ekonomi halen işliyor, evet insanlarin alim gucu dustu ama bu dolar artıslarinin insanlar uzerinde cok da etki ettigini gormuyorum. mesela lubnanda ayaklanma oldu ama biz de herkes rahat.

gerçekten de dolar 10 lira olsa ne olacak ekonomiye? insanlar işsiz mi kalacak?

ciddi soruyorum troll değil.

 
Eknomi duran bir şey değil ki zaten. İşlemek zorunda. Gelişmekte olan ülkeler için %3 büyüme bile olumsuz sayılıyor çoğu zaman. Çünkü kredi borçlarının karşılanabilmesi için ekonomi hacminin de büyümesi gerekiyor.

Dolar 10 lira olursa kendi üretemediğimiz ve ithal etmek zorunda kaldığımız bir çok şeyi daha pahalıya ithal edeceğiz. Doğal olarak neredeyse her şey zamlanacak. İnsanların üzerinde çok da etki ettiğini görmemen biraz absürt açıkçası.
  • himmet dayi  (01.05.20 16:50:06) 
Sampuan, parfum, otomotiv, elektronik, kagit, ilaç, hammadde, kahve, et, bazi tarim urunleri vs her sey zamlanir.
Maaslar ayni oranda artarsa gormezsiniz. Ama fiyati 7 lirayken 10 lira olursa birsey ve sizin maasiniz ayni kalirsa o zaman iste anlarsiniz.

Himmet dayi +1. Gormemeniz biraz absurt.
  • logisticsmanager  (01.05.20 17:19:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.