[]

Dolar ne olur?

evvela yazayım. tamam, kimsein yazdığı yatırım tavsiyesi değil, laflıyoruz sadece. :)

dolar ne olur sizce, alıp başını gider mi yoksa bir şekilde para bulup 7 nin altına indirirler mi? belli bir miktar para var, en azından değer kaybetmesin diye değerlendirelim diyoruz ama bankalar bile bayrama kadar her an her şey olabilir, her şey belirsiz kafasında net bir şey diyemiyor.


 
Soru dolara ne olur değil turk lirasina ne olur olmali.
Dolar deger kazanmiyor, türk lirasi her paraya karsi deger kaybediyor.

En son oldugunda meydanlarda dolari olanlar yandı diyorlardi. Uzerinden kac zaman gecti kimsenin yandigi yok.

Eğer ülkeden büyük beklentin varsa lirada tut. Söylenenlere göre duyuruda da, korona sonrasi bütün dünyanın üretimi bize geliyor, yukselise geciyoruz falan filan...
  • logisticsmanager  (01.05.20 14:52:19) 
7'ye çıkmasın diye dolar rezervleri eridi zaten. O yüzden pek yapılacak bir şey yok. Müdahaleler de kalıcı çözüm değil. Zaman kazandırıyor sadece. Benmi tahminim ara ara böyle 1 haftalık tutmalar olacak.


  • rene  (01.05.20 14:54:48) 
Her sene turizm ile ülkeye giren milyarlarca dolar bu sene yok. Ekonomik durgunluk hatta küçülme var. Arz talep dengesine göre artması lazım. Zira ben de her şeyimi bu düşünceyle usd ye çevirdim. Arada altına dönüştürüp getirisi memnun edince tekrar usd ye dönüyorum. Borsa aşırı düştüğü zaman da dipten hisse alıp sonra satmıştım. Kısacası parayı tl veya vadeli tutmak harici her şey mantıklı gibi.


  • catch the arrow  (01.05.20 14:55:45) 
büyük buhrandan daha büyük sıkıntı olacağı söyleniyor.
muhtemelen sabit kur rejimine geçilecek.
lübnanda 3 gün önce banka döviz hesaplarındna döviz çekimi kısıtlandı, araştırın.
paranızı yarısını dolar yarısını altın yapıp evde tutun
  • aslindasorunumpsikolojik  (01.05.20 15:58:23) 
@aslindasorunumpsikolojik altının düşeceğine dair söylentiler var ama bilemedim.


  • issiz karga  (01.05.20 17:02:05) 
8 de olur 9 da yazın turizm olmayacak kafadan 35-40 milyar dolar giriş olmayacak


  • monkey  (01.05.20 18:27:47) 
Temmuz gibi dolar krizinin yaşanacağı söyleniyor. O tarihe kadar 8'i bulabilir. 8 sonrasında panik başlar ve herşey olabilir.


  • rene  (01.05.20 18:36:00) 
Paranın hepsini tek defada gömme. Çeyreklik olarak al ne alacaksan. Örneğin, 3., 6., 9. ve 12. aylarda. Böylece usd biraz düşünce kalp krizi geçirmezsin.


  • maxim gorki  (01.05.20 19:09:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.