[]

birmilyonyazılımcı projesi

Sektördeki deneyimli ya da bil. müh. ve benzer bölümleri bitirmiş kişilerin görüşlerini almak istiyorum bu projedeki btk nın online eğitim videolarına bakma şansınız oldu mu? İçerik kalite açısından değerlendirir misiniz?




 
Sözlükteki başlığa baktım ama hep projeyi değerlendirmişler eğitimin kalitesi/içeriğini değerlendiren yok.


  • yue  (01.05.20 13:56:55) 
Çok güzel çok beğendim ancak istihdam da yaratılması gerekiyor. Devlet kadro açsın saçma sapan yerlere adam alsınlar demiyorum. Yüksek teknoloji ihracatının önü açılabilmeli. Ya da başka şeyler.

Eğitimler de ortalamanın üstünde. Ama udemy’de ki gibi eğitime başlayanların %60’ı 2.derse geçmez, %85’i 5 dersten fazlasını izlemez ve max %2 bitirirse dersleri işte o %2’nin en iyi şekilde bitirmesi sağlanmalı. 1 milyon yazılıncı projesinde gerçekten de milyon adam öğrenmeyecek. Tembel bi milletiz ve heveslenip bırakma konusunda ustayız. Şurdan temiz 20 bin öğrenci yetişse harika olur.
  • avatar is back  (01.05.20 14:15:03) 
Baktım, beğenmedim, baya kötü hatta. Yola çıkış noktası hatalı olan bir program nasıl başarılı olsun zaten.

Çok az içerik var. Çok daha iyi içerikler internette zaten mevcut. Muhtemelen kafalarındaki ki düşünce "onlar İngilizce bunlar Türkçe" falan gibi bir şey ama İngilizce bilmeden yazılımcı olunmaz zaten.

Onun haricinde hep "python öğren, javascript öğren, css öğren" gibi dersler var. Hani zaten yazılım biliyorsundur, başka bir dile hızlıca bakayım dersin, o zaman açıp bir göz atarsın bu tarz videolara ama onun haricinde pek faydası olacak bir şey değil. Zaten eskiyecek, 3 sene önce yazdığım javascript ile şimdikinin bir alakası yok mesela. Çok hızlı değişen bir alanda öğretmen gereken şey kapsül bilgi değil, yeni bilgiye nasıl ulaşacağı olmalı. Yani cidden şu javascript kursuna baktım, "javascript'te üs alma fonksiyonu" diye video var. Abi aç dökümantasyonu, orada yazıyor o zaten. Sen bana node nasıl async olabiliyor onu anlat mesela. Eğitim öyle olur. Baksan 700 tane video var ama çöp.

Kaldı ki bu işe girerken doğru düzgün learning path belirleyebilirdin, soru/cevap alanı yapabilirdin, millet konfigürasyonla uğraşmasın diye online interpreter koyabilirdin, matematik anlatabilirdin, hackerrank gibi soru/sınav sistemi ekleyebilirdin. Hiç biri yok, buna rağmen kaç milyon harcanmıştır bu projeye bilmek bile istemiyorum.

Hazır videoları al, hiçbir kalite gereksinimi olmadan oraya koy, ondan sonra 1 milyon yazılımcı yetiştiricem. Zor yetiştirirsin.

Edit: Hiçbir şey bilmeyip sıfırdan başlayan birisine faydası olur. Ama o insana ne okusa/izlese faydası olur zaten.

Edit2: Şimdi aklıma gelince JS kursuna tekrardan baktım. Eğitmenin ne github'ı var ne stackoveflow'u. Daha ne diyim yani.
  • plutongezegendegilmi  (01.05.20 18:04:27 ~ 18:15:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.