[]

Ucuz Macbook sorusu

Apple'ın 18.299 liraya sattığı Macbook'u bu site nasıl 15.199'a satabiliyor?
www.pt.com.tr

Aynı ürün değil mi?
www.apple.com

Bu gibi sitelerde satılan Macbook'ların hangi model olduğunu nasıl anlayacağız?

Diyorlar ya 2019 mid, 2018 late falan diye?

 
Benim bildiğim bu sitenin indirimli fiyatları herkese açık değil “eğitim indirimi” olarak öğretmene öğrencilere falan bu şekilde satıyorlar, ben öğrenci ya da öğretmen değilim mesela, bana yine ilk fiyattan satıyorlar. Onun dışında site Apple’ın yetkili satıcısı, bi numara falan çevirmiyorlardır diye düşünüyorum ben.


  • angelus  (01.05.20 13:42:03) 
@angelus

kardeşim üniversite öğrencisi. onun adına alıcam. bi numara yoksa veya ellerinde stok yok diye düşük fiyat göstermiyorlarsa çok büyük bir fark var.
  • işimdeyim gücümdeyim  (01.05.20 13:45:04) 
Site Apple’ın premium satıcılar listesindeydi en son, baktım şimdi stokta olan ürünlerinde de Eğitim İndirimi olanlar var, yanlış yönlendirmiş olmayayım ben hiç alışveriş yapmadım ama Apple’ın yetkili satıcısında bi sıkıntı olmaz muhtemelen.


  • angelus  (01.05.20 13:57:49) 
parca no'suna gore bulabiliyorsunuz

MVVJ2TU/A diyor mesela verdiginiz sayfada:

ilk 5 basamagindan bulunabiliyor. MacBook Pro (16-inch, 2019) diyor Apple. Zaten daha once 16 inch MBPro yoktu bildigim kadariyla.
support.apple.com

tabi yine de yilini satis sayfasina yazmamak ahmakca olmus. ama fiyat guzel gibi. onlar ihracatla getirip Apple'dan daha ucuza satabiliyor. Apple'da da 16K filanmis verdiginiz sayfaya gore.

su onemli yalniz, 15 gun icinde cihazda bir sey bulursaniz, ya da ne bileyim vazgecerseniz Apple zart diye geri alir. diger taraf mirin kirin yapar. hepsi yapiyor cunku.
  • yoggi  (01.05.20 14:16:10 ~ 14:19:44) 
Apple urunlerini apple storelar genelde en pahaliya satar. Su ana kadar (abd dahil) hep bu sekilde gordum.


  • kuehles blondes  (01.05.20 20:36:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.