[]

Evdeki Wi-Fi ağ kapsama alanını genişletme

100 mbit fiber internet kullanıyorum lakin 5ghz frekansındaki ağa bağlanmadığım sürece kablosuz netten bir türlü verim alamıyorum. modemin evin köşesinde olmasının da etkisi var sanırım. bu sorun için prizden prize olan cihazlardan aldım ama hiç verimli çalışmadı, elektrik hattıyla ilgili sanırım.

modemden taa salona dek uzanan bir ethernet kablom var, salona yani evin en merkezi yerine, bu kablonun ucuna kaliteli bir cihaz taksam da artık adam akıllı net kullansam diyorum. ama router diye arattığımda bazı cihazlar çıkıyor adsl/vdsl modem falan diye. sanırım wi-fi genişletme olayına mesh deniyor, onu da anlamış değilim, kısaca 500 tl civarı bu amaca uygun, bana yerini unutturacak sağlam bir cihaz arıyorum, ne alsam ki?


 
wifi adaptör?


  • blue eyes white dragon  (01.05.20 00:03:52) 
wi-fi adaptör içinde wi-fi alıcısı olmayan cihazları wi-fi ağına bağlayan hede değil mi ya?


  • fatihdr  (01.05.20 00:06:47) 
5 ghz bant genişliği veren bir modem bağlarsanız ethernet kblosunun ucun sorun çözülür. tabi modemi router olarak kullanma ayarlarının yapılması gerekiyor.


  • belkider  (01.05.20 00:18:13) 
@belkider

önderdiğiniz bir cihaz var mı?
  • fatihdr  (01.05.20 00:19:43) 
malesef tavsiye edebileceğim bir cihaz yok ben evde aynı durumu vdsl modem ile yaptım. sonuç wifi 5 kadar iyi değil ama eskisinden çok iyi. benim kullandığım modem turk telekomun verdiği vdsl modem.


  • belkider  (01.05.20 00:22:45) 
Çok büyük ihtimalle kalabalık bir apartmanda yaşıyorsunuz. Bunun bir çözümü yok. 2.4 GHz frekansı tamamen dolmuş durumda ve bir çok yerde kesinlikle performans vermiyor. Komşularınız ve siz aynı otoyolu kullanıyorsunuz ve trafik tıkalı yani.

Yapabileceğiniz tek şey 5 GHz bandında yayın yapabilen access pointler alıp evin farklı noktalarına kablo ile dağıtmak. Gidip inanılmaz pahalı bir cihaz da alsanız 2.4 ghz bandında daha yüksek bir performans alabileceğinizi sanmıyorum.
  • roket adam  (01.05.20 01:56:49) 
@roketadam

modemin arayüzünden komşuların modemlerinin hangi kanaldan yayın yaptığına bakıp boş olan kanala geçmeye çalışıyorum ama haklısınız. access point almaya alacağım ama keenetic mi tp*link mi kararsız kaldım açıkçası
  • fatihdr  (01.05.20 02:13:18) 
hayır öyle bir şey değil.

şundan bahsediyorum.

www.hepsiburada.com

bunun tabiki daha sağlam olanları da var.

bir internete bağlanmaya çalışıyorsanız ve gücü az ise bunlarla daha güçlü çekmektedir.

linkteki antenli bendeki antensiz. şu an ihtiyacım yok çünkü modemle yanyanayım ancak ailemin yanında kullanıyorum.
  • blue eyes white dragon  (01.05.20 02:31:53) 
2.4 GHz'da 3 kanal var hocam, 1-6-11, bunun dışındaki tüm kanallar birbiriyle çakışıyor zaten. 2.4'ün kapsama alanında 3'ten fazla verici oldu mu tıkanıyorsunuz. Ben şu an apartmanda baktım 10 civarında 2.4 wifi'nin sinyalini görebiliyorum, 2.4 kesinlikle çalışmıyor bizde. Mecburen 2 tane 5 GHz verici ile çalıştırıyorum wifi'ımı.

AP'lerin çoğu ortak teknoloji kullanıyor, bir çoğunun sadece etiketi farklı desek yeridir. TP-Link al geç derim.
  • roket adam  (01.05.20 02:41:43) 
@roketadam

5.0 olsun yeterli diyorsun yani. sanki mesh almak mantıklı olacak gibi
  • fatihdr  (01.05.20 03:29:41) 
Ben kullanmadım ama xiaomi'nin wifi extender cihazı işe yarar mı acaba?
www.akakce.com

  • unalub  (01.05.20 11:24:47) 
www.hepsiburada.com

bu lan kablosu üzerinden aldığı interneti güçlü bir şekilde 5ghz olarak yayıyor. yani evin bir saray yavrusu değilse, bu cihazı evin çoğunlukla kullandığın kısma koyarsan, modemini de evin diğer tarafına geçtiğinde kullanırsan yetmemesi için bir sebep yok.

ha açıkçası ben kablolu internet savunucusuyum. benim de salonumda lan çoğaltıcısı var, modemden gelen lan kablosunu bir cihaza takıyorum 10 tane lan çıkışı var, konsollara, tvye vs bağlı.
  • denizgonen  (01.05.20 11:46:39 ~ 11:51:00) 
@denizgonen

bahsettiğiniz tüm cihazları kablolu ile bağlayacağım zaten :) telefonlar, tablet ve arada sırada pc için kablosuza mahkumuz ama :(
  • fatihdr  (01.05.20 22:49:40) 
Merak edip yolu buralara düşen olursa, TP Link Archer C60 aldım, aşırı memnunum


  • fatihdr  (20.06.20 23:25:06) 
Ben şundan kullanıyorum. Çok memnunum. www.hepsiburada.com

Modem ile odam arasında ortada bir yere taktım. Modemin wi-fi sinyalini bana yeni wi-fi noktası üstünden iletiyor.
  • boray eris  (20.06.20 23:51:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.