[]

Uygulamaların telefondaki verilere erişim izni istemesi

Geçenlerde Android uygulama izinleri hakkında bir yazıda okuduğuma göre, dosyalara erişim izni verildiği zaman cihazınızda bulunan her türlü dosyayı okuyabileceği veya değiştirebileceği yazıyordu. Şimdi de bir program yüklemem gerekti ama bu erişim iznini vermediğim takdirde açılmıyor. Böyle olunca da şüphelenmeye başladım.

Uygulama e-kitap okuma uygulaması, eReader Prestigio. Normal olarak telefondaki epub'lara erişmek için bu izni alması lazım tamam ama bu uygulamaya "%100 amacı dışında bir işlevi yoktur." diyebilir miyiz, bilen var mıdır?

Erişim izni isteyen uygulamaların amacı dışına çıkabilmesine karşı alınabilecek tedbirler nelerdir?

 
diyebileceğimizi sanmıyorum.
o izni verdikten sonra, neler dönüyor bilemiyorsun ki!
o programı yazan in midir, cin midir, niyeti nedir, kime, neye çalışır, bilgilerimizi gönderir mi, göndermez mi gibi daha nice sorular... Ve bunların cevabını da bilmiyoruz!
"Erişim izni isteyen uygulamaların amacı dışına çıkabilmesine karşı alınabilecek tedbirler nelerdir?"
akıllı cep telefonu kullanmamak tek tedbir.
edward snowden denen bir adam vardır; abd ordusunda çok üst düzey istihbarat biriminde görev yaparken, bazı çok gizli bilgileri halka açıp, abd'den kaçarak rusya'ya göçtü.adına nsa denilen bir istihbarat birimi, obama döneminde çıkan bir kararla, istisnasız abd'de ki tüm vatandaşların telefonlarını kayıt altında tutup, ne konuşup, yazıştıklarının logunu tutuyormuş. bu adamın bir röportajına denk gelmiştim. diyordi ki; eğer benim gördüklerimi görseydiniz telefonunuzu en yakın çöp kutusuna atardınız.
bu hadiseleri anlattığı bir de kitabı var kendisinin; ama adı aklıma gelmedi bir türlü.
  • pangea  (29.04.20 23:21:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.