[]

Sigarayı Bırakma Üzerine

Şimdi 3 hafta oldu ben bu mereti hayatımdan tamamen çıkartalı. İlk denememde 9 ay bırakmayı başardım ama başladım yine 3 sene önce. Şimdi yaklaşık 3 belki 4 aydır günde 3, maksimum 5, çok keyifli bir ortamdaysam o sayı kontrolsüzce gidebiliyordu ama sonraki gün ağzıma sürmüyordum. Ama içerken de hep kendime kurtul şundan deyip duruyordum. Covid 19 belası başladı evlere tıkıldık ve ben mecbur yeni bir ev arkadaşı aldım ve adam baca gibiydi ben de bununla ipin ucunu kaçırmıştım. O evden ayrıldı ben de sigarayı tamamen bıraktım. 3 hafta oldu. Şimdiki ev arkadaşım arada içiyordu ben bırakınca o da iyi ben de almayayım o zaman dedi galiba o da içmiyor artık. Ama şimdi krizim çok fena arttı. Telefonumda uygulama var arada kurcalarken "sigara içtim sıfırla" tuşunu görünce asla diyorum çünkü ortada bir rank sistemi var ve ben çok temiz düşüyorum o olaylara. Oyun bağımlılığımın temelini de rank kafası oluşturuyordu 3 hafta önce ondan da kurtuldum. Ne zaman tam anlamıyla bu krizler geçer?

9 ay bıraktığımda karar almam gerekmemişti. Bir sabah kalktım canım 9 ay çekmedi sanki hiç hayatıma girmemiş gibiydi. Ama bu sefer kendimi hırpalıyorum içmeyeceğim diye.


 
Dostum ilişkilendirdiğin şeyleri bir süre rafa kaldır. Çaydan kahveden uzak dur. Biranın yanında cips, fındık falan ye sigara içmek yerine. Yemekten sonra başka bir şeyle ilgilen hemen. Sana sigarayı düşündüren şeyleri uzaklaştır kafandan.


  • i ve been mistreated  (29.04.20 14:34:37) 
sigara bende bir şeyin eşlikçisi olmadı hiç ya. Çay, kahve, bira dert değil. Dert çalışmaya ara vermek.


  • guitarissimo  (29.04.20 15:32:14) 
geçmez diyeceğim. benim de hiçbir eşlikçim yok ve tıpkı sizin gibi çeşitli bırakma tecrübelerim var. bu sefer covid-19 kaparsam sıçacağım diye korkudan kestim. bu olay patlamadan önce yine abartmıştım ve durmakta zorlandığım bir dönemdi. öncesinde hiç aklıma bile gelmeden 1,5 sene geçirdiğim olmuştur içmeden. şu an zorlanıyorum ama çıkıp alma zahmetine girmediğim için idare ediyorum. inşallah dışarı çıkmaya başlayınca da devam edebilirim içmemeye. ama canımın çekmesi şu anda geçmiyor maalesef.


  • bir garip melek  (29.04.20 16:26:46) 
bu covid nasıl bir psikolojiye soktuysa bizi 20 gündür filan içmiyorum, üstüne üslük aramıyorum da. bazen yarım falım atıyorum ağzıma (tamamı çok büyük) o kesiyor zaten ufak olan isteği. anlamsız bir motivasyon içersindeyim ama bundan şikayet edecek halim de yok bir yandan.
sakız bende çalıştı size de tavsiye ederim.

  • it aint hard to tell  (29.04.20 16:59:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.