[]

hangi klima? kaç btu?

ege bölgesinde 27 metrekare salon için hangi klimayı almalıyım? odanın planı resimde ekli.
12000 btu yeter mi? fiyat performans öneriniz var mı? bütçe mümkünse 3 bin lira. illa şartsa 4 bin.



 
Konfor şartınıza bağlı ama 12 bin btu'yu ben odalarda kullanıyorum misal.

Böyle bir oda ve Ege ise yazları sıcak olur diye düşünürsek 18'den aşağısına bakmazdım. 24 de olabilir.
Olay tamamen konforla alakalı biri 30 dk da soğutur diğeri 10 dk da.
Ayrıca biri saatte 5 dk çalışır diğeri 15 dk misal.
ben istanbul'da salon için 18 bin bu takmışım en son 30-35 m2 salon. yılda 2 hafta çalışır çalışmaz..
  • ozdek  (29.04.20 14:42:16) 
Çok soğuk seviyorsanız 12 bin az, ben kişisel olarak yavaş soğutmayı ve ortalama 20 dereceden aşağı düşürmemeyi seven biriyim. Ben olsam 12 bin takarım ama ben asla buz gibi ortam seven adam değilim.

27 m2 için hesap 13000 BTU diyor zaten, siz 18 bin takın ama tavsiyem direkt oturma grubuna üfleyecek pozisyonda olmasın.
  • John Bloor  (29.04.20 15:12:13) 
çok soğuk sevmeyiz ama klimanın takılacağı yer belirli ve oturma grubunu hedef alıyor. hazır boruları var duvarda.


  • unalub  (29.04.20 15:25:01) 
Eğer öyleyse 18000 BTU çalışırken rahatsız edebilir, 12'ye göre güçlü çünkü.

Ben bir kere bi boy büyük olsun diye böyle hata yaptım, gereksiz oldu. Keşke bir ufağını alsaydım diye pişman oldum.

Karşılaştırırsak; 12 alırsan yavaş soğutur ortamı, rahatsız etmez. 18 alırsan hızlı soğutur ama rahatsız edebilir.

Yine de bir uzmandan destek alın.
  • John Bloor  (29.04.20 16:06:44) 
klimadan önce salonunuz için enerji performans analizi yapıp, gölgelik-yalıtım gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. pencerelerinizi ısı yalıtımı yüksek olan camlarla değiştirdiğinizde bile soğutma enerji harcamasında %40-50 arası azalma sağlamak mümkün, tabi aynı zamanda kullanıcı ısı komforu da daha büyük oranlarda iyileşmekte. buna göre de daha düşük performanslı klima işinizi görür hatta klimaya ihtiyaç bile duymayabilirsiniz.
sadece olaya çevre ve sürdürülebilirlik yönünden baktığımızda değil ekonomik olarak da uzun vadede pasif enerji tasarruf yöntemleri daha iyi sonuç verir.

  • einsteinin kedisi  (29.04.20 16:15:04 ~ 16:15:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.