[]

Ikinci kedi tavsiyesi

Evde bir tane dana var 3.5 yasinda kisir. Ekte fotografini koydum. Yanina bir kedi daha almayi dusunuyorum. Oyuncu bir kedi olsun istiyorum. Sarman mi alayim tekir mi alayim?
Birde sitenin bahcesinde bir kedi yavrulamis 1 haftalik mama vs veriyorum ama yavrulari daha gormedim. Analari bol tuylu birsey onlardan bir tanesini de alabilirim.
O da soyle birsey ama bu kadar tuylu degil.
encrypted-tbn0.gstatic.com

 
Hem sarman hem tekir sahibiyim.
Sarmanlar (en azindan benim tanidiklarim) simarik, oyuncu, sevecen, yaramaz, sirnasik ve biraz sapsikler. Tekir ise daha agir basli, ozguvenli, kendi halinde bir hayvan.
Ben sarmana giderdim:))
  • 65 derece  (29.04.20 11:23:15) 
bence illa sarman ya da tekir diye şartlanmayın.
dediğiniz gibi o yavruları da bir görün, hiç aklınızda olmayan, görünce vurulacağınız bir şeyle de karşılaşabilirsiniz.

benim sarmanım söz dinleyen, ama canı isterse muzurluk da yapan, aklı başında ve en sırnaşık olmayan kedim.
kendisi alfa.

tekir de çok oyuncu, çok sevecen, çok iyi huylu, yaramaz değil, ama hareketli.
diğer herkes uyurken kendi kendine takla ata ata oyun oynayan bir şapşal.

tekirler genel olarak aşırı hareketli oluyorlar, ama yine de şans işi bu tabii.
  • blatta hiberna  (29.04.20 11:29:25 ~ 11:31:23) 
abi tekir sarman diye ayrı ayrı özellikleri olan kediler yok. hepsi aynı kedinin genetik sebebiyle tüy rengi değişik versiyonları.

rengini beğendiğini al bence.
  • i ve been mistreated  (29.04.20 11:31:34) 
Gisip yavrularla enerji alışverişinde bulun. Sev. Hangisi hoşuna giderse. Ama nasip kedi işi ya.


  • elitoangelito  (29.04.20 12:26:07) 
Ayyy bu resmini koyduğun kediler kendi deneyimlerime dayanarak diyorum çok arsız oluyo :D Bi de çok konuşuyolar ya :D

Hem sarman hem tekir besledim, sarmanla tekir gerçekten birbirinin zıttı karakterdeydi. Sarman aşırı sırnaşıkken, tekir tam tersi :D Sarmanın çok konuştuğuna tanıklık etmedim ama tekir özellikle acıkırsa ve mama bulamazsa beyninin etini yer ağzına iki lokma bi şey sokana kadar :D Sarman daha miskin, tekir ona göre biraz daha enerjikti benim beslediğim kedilerde. Evde bakacaksan tekirin enerjisini sürekli alman gerekebilir :D Yaşlanınca biraz daha sakinliyolar ama enerjisini atamayınca aşırı agresif oluyor, çiziyor tırmalıyor, yakıyor yıkıyor :D Tekirin pek oyuncu olduğunu söyleyemem yani başına buyruk, kendi kendine oynar oynarsa daha çok :D Ama tekir sarmana göre daha zeki bence. Çok daha hızlı kavrıyor ve çoğu şeyi içgüdüselden ziyade bayağı insan gibi düşünüp plan yapıp öyle harekete geçiyo diye şüpheleniyorum :D
  • superfluid  (29.04.20 13:09:07) 
www.instagram.com seçkin hanım'ın sayfasındaki yuva bekleyen kedilere göz gezdirin derim, güvenilir biridir kendisi.

tek gözü veya tek patisi olmayan bir kedi almanız naçizane tavsiyemdir. bu hayvanlar sokakta yine de yaşayabilirler ama takdir edersiniz ki sokakta dezavantajlılar. evde ise hiç dezavantajlı değiller. tamamen kör bir kedinin sorumluluğunu üstlenmek istemezseniz tek gözlü veya üç patili değerlendirin derim. mesela:

www.instagram.com
www.instagram.com

böylelerini herkes almak istemiyor. büyüklük göstermiş olursunuz.
  • bir garip melek  (29.04.20 14:56:29) 
bizde de sokaktan kurtarıp yuva aradığımız kediler var, aşağıda ilanları bırakıyorum. istanbul pendik.

anne kedi. çöpe atılmış 6 yavruya süt annelik yaptı, yuva arıyoruz:
www.instagram.com

sokakta bulunan yavrulara yuva arıyoruz:
www.instagram.com
  • surprise  (29.04.20 16:54:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.