[]

4x2 aracı hafiften offroad yapmak

simdi aynı model iki araç var diyelim 4x4 olanı 4x2 olanının iki katı fiyata satılıyor, acaba 4 x 2 yi yükseltip arazi lastiği takarsak, hatta dahada abartıp önüne vinç falan takılsa, çok hardcore olmasada dagda bayırda gezebilir miyiz?




 
parkur ornegi yok suan kafamda ama şöyle dusun; çok fazla insanın gelemedigi yada bilmediği, dağ başı diye tabir edilen yerlerde kamp yapacağım. olay bu.


  • bluewhale  (28.04.20 23:16:23) 
Yol olan yerlerde ilk engele kadar gidersin.gezersin etrafı guzelce ama bir gun gecer ulan buradan dersin ama gecmez dahası geriyede gelmez.işte o zaman gokyuzune bakar kalırsın.jandarmayı ara,koyluyu ara,traktör bulmaya çalış.kayık işinde keyifçi kayığı deriz,sakin suda kıyıdan 100-200 metre gider uzanıp balık tutarsın,onun gibi işte keyifçi olur.temiz tepeye sürer çıkarsın.

Olmaz mı olur tabi bir yerden başlamak lazım.
  • duptıs  (28.04.20 23:20:12) 
duptıs geçmezse de önüne vinç koyayım diyorum, hani en kotu ihtimalde onunla kurtarırım :)


  • bluewhale  (28.04.20 23:23:51) 
arkadan itisli (ya da cekisli) araclar ile lastik takarak araziye girmen zor, 4x4 sart onu da 4x4'e cevirmen pek olasi degil astari yuzunden pahaliya gelir. onden cekisli bir aracin cikabilecegi camura bile girmeni tavsiye etmem, batman olasi.


  • cooperr  (28.04.20 23:29:21) 
Bunu diyeceğini biliyordum,onunla alakalı bir şeylerde yazmıştım ama göndermeden sildim.

Ekonomine göre veya o kadarda değer mi ya mantığıyla 4*2 ye giriyorsan muhtemelen o vinçte aynı mantıkla alınacaktır.öyle oluncada o vinç o arabayı çekmez,çekmeye çalışır,elinden geleni yapar ama allah korusun gerilip kopar giyotin gibi çalışır.vinçle beraber ağırlık örtüsü falanda edinmen lazım.

Dediğim gibi keyifçi piknikçi modunda bir başla gerisi gelir.bayağıdır program eklemiyor ama youtube da izciteam okan tuzun videolarını seyret.karantina günlerinde keyifli olur hem de okan teknik anlamda çok iyi anlatır.

Bana sorarsan asla güçlü olmayan bir motor,iyi lastikler ve gerekli teçhizat olmadan araziye çıkmam,geceyi arazide geçirmem.ben bunun için 3.0 dizel bir araç kullanıyorum.bundan önceki aracımda 5.9 benzinliydi.kesin iri diş çamur lastiklerini takarım.gece arazide kaldığım için webasto kullanıyorum,arka koltukları yatırıp yatak koyuyorum içerisine iki kişi rahat rahat uyuyor.

Senin anlatımından anladığım bir pick up düşünüyorsun.pick uplar hafif dengesiz araçlardır.ani virajlarda,eğimli zeminde yatma ihtimali vardır.eğer öyleyse modeli düşür ama 4*4 olanını al derim.
  • duptıs  (29.04.20 01:26:46 ~ 01:27:22) 
duptıs düşündüğüm araç transporter t4, olay donanımhaberforuma dönmesin diye marka model uzerinden yürümedim :) arkasini karavan gibi kullanmak istiyorum, o yüzden bunu tercih ettim yoksa bir lada nisa alıp çatısına çadır yaptırabilirim ama sevmiyorum, çadırı konforsuz oluyor.


  • bluewhale  (29.04.20 01:33:16) 
üğpoıuy :) ya ne sandıydın chevy van mı alayım, açıkçası bu sınıfta başka alternatif aklama gelmiyor, hafif arazide gidebilecek panelvan karavandan bahsediyoruz hatırlatırım yoksa truck, pick up, suv vs alternatifler var, ayrıca t4 synchro yu (4motion) bir arat googledan.


  • bluewhale  (29.04.20 02:06:09) 
Hocam transporterla bu iş olmaz.karavan olur o.makul yerlerde takılırsın.hiç bir şekilde suya,çamura,kara vs girmeyi düşünme bile patinajı ustası olursun.zaten bu arkadaşların arka kısım boş olduğu için tırmanmakta ve tutunma problemleri vardır..boyle bir hevesin varsa kesinlikle 4 çeker bir jip almalısın


  • duptıs  (01.05.20 04:28:33) 
bizim sanayide bir arkadaş var.

adamın özelliği zengin olması, iki üç ayrı dükkanı, parçacısı + ömrü boyunca satıp satıp yese bile bitiremeyeceği kadar arazisi var.

neyse, bu adam offroad manyağı tamam mı, kendi arabalarını yapmaktan tut, mevcut arabalarla offroad yapmaya kadar bin çeşit şeyler uğraşıyor.

neyse, abi ne ladası kaldı, ne range - land rover, ne wrangler, neler neler, bin çeşit arabayla offroad yaptı, hep yurtdışından ordan burdan özel amortisörler, takımlar ıvırlar zıvırlar. adamın parçalamadığı / bozmadığı araba olmadı.

benim arkadaş bunun yanında çalışıyordu, range rover'ı toplattı buna 1 hafta uğraştı kızan, arabanın da motor valan büyük 4500 mü 5000cc mi çok eski de değil, bayağı güzel bişey, neyse bizimki zar zor topladı. akşamı sanayide gezerken bi baktık, adam boş arazinin tekine moloz, toprak falan dökmüşler, onlara inip inip çıkıyor, ertesi gün bi geldi ön takım gitmiş hahahah

bu vatandaşın bozmadığı ne araba kaldı, ne aksı kald,ı ne arka ön takım, ne de motor şanzıman.

yani bu offroad olayı sana anca görüntüde iş yapar. araziye girdiğin an, hele hafiften zorlu bir araziyse, piyasada offroad, 4x4 diye satılan fabrika çıkışlı araçların alayının orasının burasının patlayacağına emin ol.

ikincisi yüksek lastik, dişli lastik, öne ağırlık, al işte ön takımın anasını ağlattın, rot balansı bozdun, vibrasyona sebep oldun, uzun vadede zarar yazar.

aç bak dakar yarışlarının eski senelerini izle, ne arabaların nereleri çatlıyo patlıyo kırılıyo.

çok meraklıysan al bi 4x4 lada takıl onla, hem ucuz hem nispeten her tarafı manuel olduğu için arıza vermesi zor. patlar çatlarsa da şahin parasına yaptırırsın hahaha
  • hem şişko hem deli  (01.05.20 04:48:46 ~ 04:54:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.