[]

her kısır kedi, kısır kedi maması mı yemelidir?

kilo problemi yok dişi kedi. hatta hep zayıftı genel olarak kısırlaştırma için veterinere götürdüğümde çok zayıf biraz beslemeniz lazım falan dedi. neyse biraz uğraştım ettim beslenmeye başlandı şu an etli ama şüşko değil tam normal diyebilirim. sokakta, arkadaşlarımın evlerinde falan kedileri çok daha kilolu hatta öyle söyleyebilirim.

şimdi ben bu kediyi 13 şubatta ameliyat ettirdim kısırlaştı. şu an da tam 1 yaşına girdi. pek çok farklı mama denedim ama bir tek proplan yavru kedi mamasını yedi doğru düzgün ki free feeding yapmama rağmen bayağı ölçülü yiyor.

şimdi bu maması bitince artık daha fazla kilo almaması gerektiğini düşündüğüm için mamasını değiştirmek istiyorum. tabii büyük ihtimalle deneme yanılma yapmam gerekecek sevdiği mamayı bulana kadar o yüzden sizden tavsiye istiyorum.

teşekkürler.

 
bizim kısır kediye 2 yıldır normal proplan veya royal canin yediriyoruz. ara sıra kilo aldığı zaman aynı mamaların sterilize kısır mamalarına geçiyor ve spor yaptırıyoruz. Şimdilik bir problem olmadı.

kedimiz 3 yaşında.
  • bugisme  (28.04.20 23:12:30) 
sevdiği mamayı yesin bence, zaten yeni toparlamış, iştahlı da değilse gereksiz.


  • not dark yet  (29.04.20 00:21:05) 
benimkilerin hepsi kısır ve biri de senior, ama normal yetişkin tahılsız n&d balkabaklı bıldırcınlı/balıklı yiyorlar.
bir kere kısırlaştırılmış alayım dedim, doymadılar, aldığıma alacağıma pişman oldum.
hepsinin sağlığı da yerinde.

denemediyseniz n&d deneyin ve mümkün olabildiğince tahılsız mamayla besleyin.
  • blatta hiberna  (29.04.20 00:54:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.