[]

Sadece market alışverişi için kullandığımız maskeyi tekrar kullanma?

Kod gelmedi, en son eşim pazartesi eczaneye sordu ikimize de sıra gelmemiş. Yasak gelmeden önce aldığımız 4 maskemiz kaldı, 4-5 saat kullanılabilir deniyor ya, marketten sonra havalandırıp bir sonraki alışverişte kullansak ne olur? Haftada bir market alışverişi dışında çıkmıyoruz.

Bir de çok araştırdım ama, cerrahi maske ev yapımı maskeden daha iyi koruyor mu, yoksa sağlık çalışanı değilsek fark etmiyor mu net bir cevap bulamadım. Siz ne diyorsunuz?


 
Ben de mecbur tekrar tekrar kullanıyorum. Ama bir araştırmada okuduğum üzere 2 dakika kadar mikrodalga fırında döndürüp sonra kullanıyorum. Tabi maskenin içinde metal parça yoksa ^^


  • hakmut  (28.04.20 21:24:55) 
kaynar suda -kaynaması önemli- 15 20 dakika yada size uygun gelecek, kısa olmayan bir süre bekletip bir de üzerine çamaşır suyunda bekletin yada çitileyin. asın balkona 3 gün bekledikten sonra kullanın. benim çevremdeki işini sağlama almak isteyen tanıdıklar bu şekilde yapıyor. en kötü ihtimal bu şekilde kullanın.


  • issiz karga  (28.04.20 21:58:41) 
maske virüsten korumuyor
sizin başkasına bulaştırmanızı biraz bloke ediyor

yıka fırında 60-70 C'de kurut dayandığı kadar giy
  • bir soru sorcam  (28.04.20 23:16:13) 
3 kat maskeyi kapalı balkonda asıp havalandırıyorum. maske falan gelmedi. bu olaylar başlamadan önce evde bir kutu vardı hala onu kullanıyorum.


  • scudman1  (28.04.20 23:18:29) 
Neden kolonya ile dezenfekte etmiyorsunuz? Ben fısfıslı kolonyayı bocalıyorum üstüne kuruyunca giyiyorum


  • respect  (29.04.20 00:10:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.