[]

İkinci kediyi yadırgayan kedim

Bugün eve ikinci kedi geldi. İlk kedi haliyle pek hoşlanmadı. İkinci kedi ses çıkarmıyor, etrafı tanımaya çalışıyor. Ama ilk kedim giderek kalınlaşan bir sesle uzaktan bakıp gırlıyor, bazen de tıslıyor.

Bunların normal olduğunun farkındayım. Birbirine saldırma olmadı 2 saat içinde.

Sorum şu: ne kadar sürede alışırlar birbirlerine, bir de gece ayrı odalara mı alayım uyurken?

ilk kedi: dişi 3 yaşında kısır
yeni kedi: dişi 2 yaşında kısır değil.

 
hocam çok normal. bir süre ayrı odalarda takılmalarında fayda var. süreç olarak 2 ayı bulabilir biraz sabretmek gerekiyor. internette kediler birbirine nasıl alıştırılır konulu yazılar ve videolardan metodlara bakabilirsin.

not: kısır olmayan kedi agresifleşebilir. eğer niyetiniz varsa en kısa sürede kısırlaştırmanızı öneririm.
  • ala09  (28.04.20 19:59:25) 
şu an evde olduğum için kapıları açtım. benim ilk kedim gördükçe garip sesler çıkartıyordu. ama şu an yanıma geldi. normale dönmüş bir hali var. görürse yine çıldırır tabii orası ayrı.

yeni kedi kısır değil. hatta şu an kızgınlık döneminde. geçince kısırlaştıracağım 1-2 hafta içinde. ama önce birbirlerine alışmaları lazım. yenisi ameliyatlıyken bizim salak saldırır falan. yazık olur.
  • himmet dayi  (28.04.20 20:05:27 ~ 20:05:54) 
İlk etapta bir araya konmamalari lazimdi. Once yeni kedi evin kokusuna alisacak, sonra eski kedi yeninin olduğu odanin kokusuna falan derken yavas yavas olacakti. Pat diye bir araya konulmaz.

Ayrica kisirlastirsan bile ayni cinsiyette iki kedi buyuk ihtimalle anlasamazdi. Bunlari biraz arastirip hareket etmeni onereyim. Tekrar soyluyorum: ayni cinsiyet problem.
  • prole  (28.04.20 21:59:01) 
youtube'da kedileri birbirine alıştırma videoları var, yardımı olabilir


  • austra  (28.04.20 22:24:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.