[]

diyette az kalori alırsak

diyette günlük kalori 1200'den aşağı olmasın diyorlarmış. (sağlık açısından)
almam gereken kaloriden daha azını alırsam vücutta ne olur? yine kilo verebilirim ama vücut için sakıncası tam olarak ne?
+ olarak bir de 30-60 dk günlük spor var.

ps: bilinçli olarak yapmıyorum. iştahım yok.

 
Şöyle düşün: Distopik bir evrendesin elinde bir tane el feneri bir tane de kalem pil var, bu kalem pil el fenerinin enerji kaynağı ve dünya üzerinde bu pilden başka bir pil ve enerji kaynağı yok, bu durumda sen bu el fenerini nasıl kullanırsın? Sadece çok çok çok gerekli anlarda ve kısa süreli olarak kullanırsın değil mi, zira el fenerinin çalışması için enerjiye ihtiyacın var ve enerji kısıtlı, o nedenle bitsin istemezsin az az kullanırsın. Halbuki yedekte 1 milyon tane kalem pilin olsa daha rahat kullanırdın değil mi, bu biterse yenisini takarım ne olacak derdin verirdin enerjiyi, herhangi bir kısıtlamaya gitmezdin.

İşte, az kalori aldığında da tam olarak böyle oluyor. Yani vücut "enerji/kalori az geliyor, o zaman ben bu elimdeki pili/vücut yağlarını az az kullanayım idare edeyim, çünkü benim öncelikli amacım yağ yakmak değil bu arkadaşı hayatta tutmak, yağlar da müthiş bir enerji deposu, ben bu yağları "daha kötü" günler için korumaya çekeyim çok azını da hayatta kalmak için kullanırım, bu şekilde sürünürüm ama ölmem. Yani hem dışarıdan kısıtlı enerji geliyor hem de bu arkadaş ne yapıyor bilmiyorum enerji tüketmeye çalışıyor, olmazsa şu kas proteinlerinden de birazını kullanırım, biraz kas kaybetsin önemli değil ama yağlara bir şey olmasın, yağlar önemli" diyor.

Halbuki sen ihtiyacın olan kaloriyi yeterli miktarda verseydin ne olacaktı? Sistem elindeki yağları kötü günler için korumaya çekmeyecekti, nasıl olsa dışarıdan kalori/enerji geliyor deyip en ufak bir kalori açığında aradaki farkı kapatmak için yağları kullanacaktı, aynı şekilde proteinlere de saldırmayacaktı, yani kas da kaybetmeyecektin. Az kalori olunca biraz böyle oluyor. Yağlar senin için kötü olabilir ama vücut için en değerli enerji kaynağı, bu enerji kaynağını kullanmak için yeterli şartları oluşturmazsan vücut kas kaybetmek dahil her planı harekete geçirir ama yine de yağ kaybetmek istemez, zira vücut kasları da sistem için gereksiz enerji yiyen yapılardır, yani kas kaybetmekten de çekinmez. O yüzden az kalori değil, doğru kalori hesabı sağlıklı bir şekilde yağ yaktırır.
  • angelus  (28.04.20 19:04:09 ~ 21:38:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.