[]

ceviz yetiştiriciliği

köyde 7200m2 bir arazimiz var şuana kadar hep yonca ekiliydi. şuan ceviz ekmek istiyoruz. ceviz para kazandırır mı? meşakkatli bir iş mi çok?




 
Üretim talebi karşılamıyor, bu yüzden dışardan dandik ceviz ithal ediliyor. Pazarı kesinlikle bitmez şimdilik, ama uzun vadeli bir yatırım olarak düşünmek lazım.

Şimdi ekeyim seneye mahsül toplayayım olmuyor, yetişme süresini hatırlamıyorum ben de merak ettim bakayım tekrar.

Bulduğum bir halk sözü konuyu özetliyor sanırım;

"Sen cevize 8 sene bakacaksın, ceviz sana 80 sene bakacak"

Böyle bir söz varmış, demek ki olgunlaşma süresi 7-8 yıl. Sadece ekip 8 yıl beklemek yetmez tabi, ay ay ilaçlama, sulama ve gübreleme programı var.

Bildiğim kadarıyla diğer bir çok yetiştiriciliğe göre daha meşakkatli bir iş değil. Ama toprak ve iklim yapınız uygun mu mutlaka araştırın.

Toprak numunesi alıp analiz ettirin, araziye burgu vurup bir kaç metre altına inin toprağın, aşağıdaki yapıya da bakın. Yanlış hatırlamıyorsam çok fazla sulu toprağı sevmiyordu ceviz ağacı.
  • John Bloor  (28.04.20 15:51:54 ~ 16:01:50) 
Evin dibine dikmeyin. Sülfür salgılar. Baş ağrısı yapar.


  • Mirket  (28.04.20 16:04:37) 
Hiç bilginiz olmadan girişmeyin, profesyonel destek ve bilgi gerekiyor. Yatırımınızı 1 senede hastalıktan kaybedebilirsiniz.


  • bahoho  (28.04.20 16:08:11) 
Bulunduğunuz ilin ziraatle ilgili birimine başvurun. Iklim uygunsa zaten eğitimdi bilgilendirmeydi vardir.


  • Sahikaa  (28.04.20 16:49:36) 
Sizin oralarda ceviz var mı önce ona bakın,sonra sizin oralarda kaç numara ceviz yetişiyor bunu inceleyin.ziraat müdürlüğüyle görüşün gelip toprağınıza bölgenize baksınlar.hangi ceviz olur,verimi ne olur.öncesinde sağlam dersinizi çalışın,en son karar verip ekin.5-6 senede meyve vermeğe başlar ama verime 10 yıldan sonra ulaşır.ilk 3-4 yıl bakımı önemli.


  • duptıs  (28.04.20 18:11:20) 
Bir tanıdığım 9 senedir yapıyor. Ceviz ilk kez bu yıl masrafını çıkardı. Henüz kar edebilmiş değil. Bu arada kendisi sadece ceviz işiyle uğraşıyor, meşakkatli bir iş yani. Para kazandırır diyebilmek için en az 4-5 sene daha lazım diyor.


  • lancelot du lac  (28.04.20 18:18:54 ~ 18:19:21) 
7 dekar karın doyurmaz en az 50 dekar olması lazım ki para kazandırsın.


  • acebi  (28.04.20 18:53:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.