[]

Çene asimetrisi ortodonti tedavisi ile çözülür mü

22 yaşındayım. Ön dişlerim ayrık, tel taktırmak istiyorum. Ama çenemde de biraz asimetri var. Sol çenem ve yanağım, soldakilere göre daha dolgun duruyor. Bazen bu durum gerçekten moralimi acayip bozuyor.. ameliyatsız bi şekilde halledilebilir mi?




 
*sağdakilere


  • namidigerkokuc  (28.04.20 15:44:19) 
Benim de aynı şekilde sol çenem ve sağ çenem bariz bir şekilde farklı şekilde ama şehlalık gibi düşünün ciddi seviyede değilse karakteristik katıyor yüzünüze takılmayın bence.


  • eatpraylaw  (28.04.20 16:23:39) 
Çeneye etkisi oluyor ordotonti tedavisinin bende yararı olmuştu. Dişçinizle görüşmeye gidince bu konuyu sorarsınız zaten o faydalı bilgi verecektir.


  • black holes in the sky  (28.04.20 16:29:46) 
bende de çene geriliği var. bazıları ameliyat da dedi. bazıları ortodonti ile de çözülür, evet çene ameliyatı kadar kusursuz olmasa da çene ameliyatının riskine ve eziyetine değmez dediler.

anladığım kadarı ile ortodonti tekniği çok ilerledi. gittiğim doktor bayağı bilinen birisiydi ve iddialı konuştu açıkçası.
  • denizgonen  (28.04.20 16:53:46) 
Iyi bi ortodontist cozebilir
Bakirkoye yakinsan burda cok iyi biri var yazarim

  • Flipsflops  (28.04.20 18:32:01 ~ 18:32:45) 
@flipsflops yakın değilim ama İst.da okuyorum uzaklık sıkıntı değil. Söylerseniz çok iyi olur


  • namidigerkokuc  (02.05.20 23:56:10) 
@6 @eileengray evet benim de çiğneme kaslarıyla ilgili bi sıkıntı olabilir ama yanakların dolgunluğu falan da asimetrik. Bi de çenenin çıkıntılı olduğu tarafı daha çok seviyorum, burası inerse çene çok üçgenimsi olabilir:( bilemiyorum ya. Sakız falan işe yarar mı ki


  • namidigerkokuc  (02.05.20 23:58:53) 
@eatpraylaw evet bazen hoşuma gidiyo ama sol capraz sağ çapraz fotolar aynı olmayınca bi değişik oluyo


  • namidigerkokuc  (03.05.20 00:01:07) 
Cevaplayan herkese teşekkür ederim:)


  • namidigerkokuc  (03.05.20 00:01:55) 
@6 @eileengray bi de bu botoks kalıcı mı oluyor acaba. Ya da zaman içinde botokslu tarafın aynı kalıp, diğer tarafın gelişmeye devam etmesi gibi bir durum olur mu ki. Plastik cerrahlar yapıyor değil mi bu işlemi


  • namidigerkokuc  (03.05.20 00:08:50) 
kimsenin cenesi simetrik degil ki.

ac modellerin fotograflarina bak. iki taraftan da ceneleri ayni ise gel suratima tukur.
simetrisizlik dogal olmanin ve normalligin belirtisidir.
  • Leonardo~Da~Vinci  (03.05.20 00:55:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.