[]

kumru yavrusunu ne yapalım?

2 gün önce apartmanın bahçesinde bulduk 2 gündür banyoda duruyor. su ve bulgur pilavı verdik yemiş biraz. dün uçurmaya çalıştık ama uçamıyor.

yakın zamanda uçabilir mi sizce? yüksekten düştüğü için sakatlığı da olabilir bilmiyoruz. uçamazsa ne yapalım?


 
uçamazsa kedilere yem olur :( bizim yavrular doğduktan 2 hafta sonra uçmaya başlamışlardı sanırım, biraz da bekleyin.
bir yavrumuz da sakattı dolayısıyla uçamadı, belediyenin veteriber işlerini aramıştım gelip almışlardı. uçamazsa arayın alsınlar, yapılacak başka bir şey yok.

  • rose parks  (28.04.20 15:12:31) 
Üzülerek söylemek istiyorum ama bir kere bahçemizde bir kumru yavrusunu kedilerin elinden son anda kurtarmıştım sizin yaptığınız gibi kendi imkanlarım ile beslemeye çalıştım ama hayvanı kurtaramadım 4 günde her geçen gün zayıflayarak ölmüştü. Kendi imkanınızla yapacaklarınız çok kısıtlı yukardaki arkadaşın dediği gibi belediyeyi falan arayın illaki ilgili departman vardır yardımcı olur.


  • joehigashi  (28.04.20 15:17:46) 
Yediğine emin misiniz? Oralarda gezinip dağıtmış da olabilir. Düzgün besleyebilirseniz yüksek ihtimal uçar. Youtube'da nasıl beslenebilir diye anlatan videolar var. Biz bi yavru bulup balkona getirmiştik. Aynı sırada başka bir kumrunun 2 yavrusu vardı, arada bu 3.yü de beslenmişti de uçmuştu sonra.


  • kedili bisiler  (28.04.20 16:37:16) 
belediyede bir görevlinin o hayvanı sürekli sıcak tutup, şırıngayla beslemekle uğraşıp, damla damla su vereceğine, saat başı ilgileneceğine inanıyorsanız arayabilirsiniz.
biliyorum rahatlık oluyor ama belediyelere güvenmeyin.

  • not dark yet  (28.04.20 17:41:51) 
Gecen sene kumru yavrusunu kedinin agzindan almistim (gercekten agzindan birakti hayvan ben kovalayinca) hemen sokaktaki veterinere goturdum, kirik falan yoktu. Kanatlarini acip bakabilirsiniz siz de. Şoktadir dedi. Uzerine camasir sepeti ortup balkona koyduk, ilk gunler sekerli su verdik (veteriner soyledi) biraz islatilmis bulgur verebilirsiniz demisti. Parmaginiza oturtur gibi yaptiginizda ayakta durabiliyor olmasi gerekirmis. Bir kac gun musade edin, şoku gececek, toparlanacaktir. Bizimki sanirim 1-2 hafta kaldi balkonda, sonra uctu gitti. Gelir ama arada sirada:)


  • 65 derece  (28.04.20 23:15:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.