[]

sürekli ağlayan çocuğu olan üst komşuya uyarı

üst komşumuzun 2 tane, bi kız bi erkek çocuğu var, yaşlarını bilmiyorum ama kız olanın ufak olduğunu erkek olanın da okul çağında olduğunu tüm gün maruz kaldığım konuşmalardan anlayabiliyorum. kendilerini hiç görmedim eve yeni taşındım virüs mirüs derken tanışmadık hiç.

kız olan tüm gün ağlıyor ama böyle ağlamak değil afedersiniz g*tünü yırtarak ağlıyor, her gün istisnasız 3-4 kere ağlamasını dinliyorum annesi de sakinleştirmek yerine ufacık çocuğa öyle bir bağırıyor ki sanırsın evladı değil de düşman doğurmuş gibi. dün gece 1 buçuk gibi yataktan zıpladım, yine aynı anne, yine aynı kız çocuğu bi anda başladılar ağlaşmaya bağrışmaya.

evde oyun da oynuyorlar yine ses oluyor, buna bir şey diyemem virüs var yapacak bir şey yok mecbur çocukların bir şeylerle oyalanması gerekiyor, ama bu ağlama olayı ve bağrışma olayı sabrımı zorlamaya başladı. geçen dayanamadım sopayla tavana vurdum, kadın çocuğa daha beter bağırmaya başladı bu sefer sdfgsdfg.

baba nerde ne iş yapar hiç bir fikrim yok, bir kere tanıştık, kendisi apartman yöneticisi. dünya umrunda değilmiş gibi görünen bi eleman.

üst katımdaki insan profilini az çok özetledim, müge anlıya konuk olsalar sırıtmazlar, bunları en kibar ve ortalığı germeyecek şekilde nasıl uyarabilirim tavsiye arıyorum.

 
disaridan uyararak hicbirsey degisterecegini sanmiyorum. bence insani yonden yaklasin. cocuklar ve aileyle samimiyet kurun. o zaman uyarabilir yada uyarmaya gerek kalmaz.


  • buenosdias  (28.04.20 13:43:20) 
Yöneticiye söyle diyecektim de gerek kalmadı. Huylu huyundan vazgeçmez. Tv sesi falan olsa hani kısar, izlemez vs. diyeceğim de ne çocuk ağlamayı keser ne de anne çocuğa karşı davranışını değiştirebilir. Bence kulak tıkacı kullan evde kitap falan okuyacaksan. Bir de corona muhabbetinin geçmesini bekle. Türk-ortadogu-afrika çocukları bu şekil, yapacak bir şey yok.


  • prole  (28.04.20 13:52:13) 
aynı çocuktan benim üst katımda da var, etini kesercesine çığlıklar atarak avaz avaz bağırıyor ama yapacak bir şey yok


  • lcha  (28.04.20 13:55:49) 
Bizim böyle bir alt komşumuz vardı. Annem bi akşam dayanamayıp "bebek sürekli çok ağlıyor, acaba bi yerini mi kırdı ya da hasta mı, çocuk ağlarken içim acıdı, bir şeyi mi var, yapabileceğimiz bir şey var mı" diye aşağıya inmişti. Bu olaydan sonra zahmet edip biraz evdeki bebeklere bakmaya başlamışlardı.


  • GoodMorningTeacher  (28.04.20 14:02:26) 
kesinlikle kapıya gidip de insan yerine koyup laf anlatmaya çalışma.

çünkü çocuğuna böyle davranan insanla hiç iletişim kuramazsın.

bak yukarımızda 3 çocuklu aile var, gürültü falan oluyo ama ana babaları bütün gün çocukları oyalasınlar diye türlü türlü şeyler yapıyolar.

ara polisi çocuğa karşı şiddet var, her gün deli gibi ağlıyor, annesi çok bağırıyor, dövüyor mu, bişey mi yapıyor bilmiyorum de ihbar et.

hatta sosyal hizmetlere de yapabilirsin bunu. ondan sonra gör.
  • hem şişko hem deli  (28.04.20 15:28:25) 
Önceki oturdugum evde anlattiklarinin birebir aynisi hatta fazlasini yasadik. hali silkeleme, sabahin 6'sinda oyun havasi ile calan uyanma alarmi ve o alarmin 30 dk boyunca calmasi ama kimsenin uyanmamasi(baya roman havasi filan). Evde olduğumuz her an anneeeeeğ diye bagirma sesi...
Yazin annenin iki cocugu da site havuzuna gonderip evden asagiya(7kat) onu yapmayin sunu yapin diye cir cir bagirmasi(bogulma ihtimalini goze alıyor sanki aninda mudahale edebilecek balkondan bagirarak)...
İnsanca yaklasmayi denedik, tanisma ve dostca uyarmayi denedik, yonetime şikayet ettik. Asansore anonim kibar dille uyari notu astırdik.
Sopayla tavana bile vurduk.
Evladina dediginiz gibi dusmanca davranan insandan medeniyet beklenmiyormus.

Taşındık.

edit: (git: www.youtube.com )
  • oksijensiznefes  (28.04.20 16:03:52 ~ 16:22:10) 
taşının. bu sebeplerden mütevellit artık her daim en üst katlarda yaşıyorum. mesudum, huzurluyum.


  • galaksi yolcusu  (28.04.20 17:29:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.