[]

Koronavirüs Şüphesiyle Nereye Başvurmalıyım

Merhabalar.

Gösterdiğim belirtilerden ve akciğerlerimi elime almak üzere olduğumdan, sabah kalkınca hastaneye gideceğim. Ancak başvurulması gereken hastanelere dair net bir bilgilendirme bulamadım. İstanbul Şişli'deyim. Korona şüphesiyle normal hastanelere mi başvurulmalı yoksa pandemi hastanesi ilan edilen yerlere mi başvurmalı?

Bana en yakın pandemi hastanesi Okmeydanı. Ancak inanılmaz pis bir yer olduğu için gitmek istemiyorum. Cerrahpaşa'ya gitmek var aklımda. Randevu almak gerekiyor mu, alınacaksa hangi bölümden alınıyor yoksa direkt gidip korona kliniğine başvurabiliyor muyuz? Bilenler yazarsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

 
184'ü arayın yönlendirirler herhalde.

geçmiş olsun.
  • Ufuk  (28.04.20 04:19:41) 
Çok geçmiş olsun şişli etfale acilden giriş yapın bence.


  • ugurlu2019  (28.04.20 08:01:30) 
pandemi hastanelerinde enfeksiyon acilleri var. direkt birine müracaat edebilirsiniz. o bölgedeki hastanelerden hangisi daha iyidir onu bilmiyorum ama istanbul'daki hastane yoğunlukları şu an iyi durumda. herhangi birinde problem yaşayacağınızı sanmam.


  • hadsafhada  (28.04.20 08:35:27) 
durum nedir hocam ne yaptın ?


  • revi  (28.04.20 14:17:28) 
BBC'de izlediğim videolarına güvenerek Cerrahpaşa'ya gittim direkt. Onkoloji Jinekoloji binasını salgın polikliniğine çevirmişler, randevusuz direkt giriliyor. Önce giriş için kayıt yapılıyor, sonra kabinlerden doktorlarla konuşup şikayetler iletiliyor ve kendileri size istenen testleri söylüyor. Kan, sürüntü ve akciğer tomografisi çekiliyor. Sürüntü denilen covid testi 1-2 günde (ki benimki ertesi sabah çıktı), kan testi 4-5 saat içinde, tomografi hemen çıkıyor. O yüzden önce geç çıkan sürüntü ve kanı yaptırmak lazım, zaten bilgisayarlı tomografi için ayrı binaya gitmek gerekiyor.

Sonuçların çıkıp çıkmadığını görmek için Cerrahpaşa'ya gitmeden önce kendi uygulamaları olan ISHOP Mobil-Randevu'yu indirin telefonunuza. Hemşireler "Test sonucu baktırmak için bekleyen var mı?" diye dışarı seslendiğinde sonuçlarınız çıkmadığı halde girmemiş olursunuz doktorun yanına. Uygulamaları olduğunu bahçede 4 saat bekledikten sonra bir doktorla konuşurken öğrendim. Pratik olur, sonuç çıktığı anda laps diye düşüyor uygulamada tahlil sonuçlarına.

Sabah erken gitmekte fayda var. Öğleden sonra sonuçlanan kan testi ve hemen çıkan bt ile ilk başvurulan doktora geri dönülüp tomografiye bakılıyor. Ardından doktorun yönlendirmesine göre eve dönülüp (veya alternatif ne diyeceklerse yapılıp) covid test sonucu bekleniyor. Hastane başvurusunun ardından 14 gün boyunca aile hekimi hergün irtibata geçip şikayetlerin durumunu kontrol ediyor ve evden çıkılmıyor.

Ben sabah 10'da giriş yaptım polikliniğe, doktorlar ve hemşireler çok organizeler zaten. Herkes ilgilenip yardımcı oluyor ve işlemler çok hızlı halloluyor. Öğleden sonra 2.30'da kan testimin çıkmasıyla sonuç göstermek için doktora döndüğümde biraz sıra bekledim sadece. 4-5 kişi vardı önümde. Ortalık kalabalık değil hatta tenha denebilir. Sabah polikliniğe (acil ve halk sağlığı diye geçiyor kayıtlarda) ilk girdiğimde 1-2 kişi vardı. İzdiham gibi bir tablo bekliyordum açıkçası. Kanda hiç sıra beklemedim, sürüntüye gittiğimde işlem uygulanan kişi vardı sadece, tomografi için de sıra beklemedim.

Bu arada kaynıyla dayısıyla gelip kapıda hiçbir şey yapmadan "İçeri girsek mi girmesek mi?" şeklinde dikilip, sıra var tablosu oluşturan tipler oluyor. Kibarca "Girecek misiniz?" deyip cevap alıp girin. Çünkü sadece dikilen vatandaşlarımız kendileri.

Buraya başvurmayı düşünenlerin aklında olsun bu arada; tomografi için radyoloji binasına gittiğinizde kapının yanındaki ilk kayıt masasından değil, daha ilerideki ikinci kayıt masasından başvuru alınıyor covid şüphesiyle istenen toraks bt için. Benim gibi ilk sıraya girip bekleyerek vakit kaybetmeyin. Zaten covid tomografisi için ilk kayıt alınmıyor radyolojide. Ta en başta giriş yaptığınızda sisteme düşüyorsunuz. Kayıt masasındaki görevli sizi gerekli kişiyle görüşmeniz için yönlendiriyor -tomografi teknisyeni-. Kafanıza göre girmeyin tabi teknisyenin yanına, önce kayıt masasına gidin.

Tomografi temiz, test negatif çıktı. Sırada, göğsümdeki batma ve ağrılara hala koyamadığımız tanı için Göğüs Hastalıkları var. Bekle beni emboli şüphesi :D
  • rakunzelll  (04.05.20 23:53:41 ~ 05.05.20 00:06:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.