[]

herkes dışarıda?

istanbuluseyret.ibb.istanbul

şuradan bir bakayım dedim, normal zamanlar gibi her yerde insan var. banklarda oturanlar, dip dibe gezenler. bıraktık mı karantina olaylarını artık?


 
Kesikli yasak uygulanınca olacağı bu. Hafta sonu insanlar eve tıkılınca yasak kalkar kalkmaz herkes kendini sokağa atmış. Maalesef bilinçsiz toplum hareketleri bunlar. Biz mecburiyetten ofisteyiz ama keyfi olarak sosyal mesafeyi ihlal eden insanları anlamıyorum cidden.


  • himmet dayi  (27.04.20 14:58:38) 
ya bir şey dicem de ben bir çok merkezi noktaya baktım şu an ve bomboş sokaklar meydanlar. bağdat caddesi, kadıköy meydan, istiklal caddesi filan gayet bomboş. evet bir kaç tane insan gördüm ama bir kaç tane. yanyana gezenler de zaten beraber olanlar, yani aynı evde yaşıyorlar veya aynı ofiste çalışıyorlar, her türlü beraberler yani.

ben insanların büyük çoğunluğunun dikkatli olduğunu düşünüyorum, olmayanları zaten hiçbir şekilde ıslah edemezsin. ölümle bile ıslah olmuyor bunlar.
  • teritori  (27.04.20 15:19:51) 
6-7 lokasyona baktım bomboş her yer? tamam insan var da biri yürüyor biri elinde poşetle. tam olarak neresi normal zamanlar gibi?


  • avatar is back  (27.04.20 15:39:30) 
bağdat caddesi 1 kamerasına bakarsanız yeterli bir insan sayısını göreceksiniz. kadıköy rıhtım aynı şekilde.

bankta oturanları kaldırmışlar sanırım. şerit çekilmiş çünkü.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (27.04.20 15:43:32 ~ 15:47:04) 
İstanbullu musunuz bilmiyorum ama normal zamanlar gibi değil. Kalabalık genel olarak yuzde 30'lara inmiş.


  • prole  (27.04.20 15:51:28) 
Evet kesinlikle bir gevşeme var, 4 günlük yasak sonrası diye olabilir, istatistikler iyi gidiyor diye göründüğünden olabilir, havanın güzel olması nedeniyle olabilir. Ben de başından beri bu kameralardan izliyorum dışarıyı, tabii ki normal zamanın kalabalığı yok ama geçen haftalara göre daha çok insan var dışarda.


  •   (27.04.20 16:06:54 ~ 06.06.20 14:06:33) 
Sık bırak sık bırak olacağı bu bence. Yasak yokken insanlar "eve tıkılcaz ya şu lazım olursa ya bu lazım olursa, yok çocuğumun sütü bezi biterse, yok nakit sıkıntısı yaşarsam, eve sipariş için siparişlerim eksiksiz ve zamanında gelir mi gelmez mi" bilmem ne korkusu yaşamadığından bu kadar kalabalık etmiyodu sağda solda. Ben baştan beri bu saçma yasaklara karşıyım. Doğru düzgün sosyal mesafe ve maske olayını halka benimsetseler bu görüntüler hiç oluşmayacaktı, ilk habersiz yasak geldiği gece arbede yaşanmayacaktı vs. Ama şu anki kameradaki görüntüler sakin. Fakat yasak bittiği ertesi sabahı hep çok kalabalık oluyo her yer.


  • superfluid  (27.04.20 16:07:16 ~ 16:09:34) 
Ofisten ve iş yerinden çalışmak zorunda olan birçok insan var ve dedikleri gibi yasak sonrası bunalım tepkileri de olabilir. Gerçi ben 40 günü geçti evdeyim, henüz bir kurtlanma yok vakit geçirebilecek kadar kendinizi oyalabiliyorsanız.

Ayrıca Kadıköy rıhtım normal zamanlarda böyle değil. Sırf eve yürürken kalabalığa girmeyeyim diye rıhtımda inmeyen biri olarak şu hali benim için bomboş diye nitelendirebileceğim bir seviyede. Keza diğer kalabalık caddeler de aynı şekilde.

Yine de nüfusun daha büyük çoğunluğu evlerinde. Biz buzdağının görünen kısmını yorumlamaktan başka bir şey yapamıyoruz bize sunulan veriler sadece suyun üzerindeki kısım olduğu için. Gevşeme sanıldığı kadar çok değil şahsi kanaatime göre.
  • desdenova34  (27.04.20 16:22:29) 
istiklal caddesine baktım bomboştu geçen iki üç kişide de maske vardı. almanya'da yaşadığım şehirle kıyaslıyorum gerçekten çok şaşırtıcı. 20 milyonluk şehirde insanların bu kadar duyarlı olabilmesi beni sevindiriyor. yok yere küçümsüyorsunuz bence.

burada sokaktakilerin en fazla %50'sinde maske vardır o da bugün zorunlu hale getirildiği için. herkes de dışarıda ayrıca normaldekinden bir farkı var mı ondan bile emin değilim.
  • bohr atom modeli  (27.04.20 16:42:28 ~ 16:43:33) 
bi gevşeme gözükmese de var. pazar günki gibi sessiz sakin değil ve patk halindeki araçlar azalmış. tabi insanlar işlerine güçlerine gidiyor onların getirdiği bi hareketlilik de var.

kesikli yasak uygulanmasının bi sakıncası olduğunu sanmıyorum. 1, hadi 2 ay boyunca sadece market-köpek gezdirme-eczane-spor/egzersiz izinli karantinaın sonucunda ne bekliyorsunuz. 0 vaka sayısı mı? kesikli yasağın sebebi vaka sayısını sıfırlamaya yardımcı olması değil, kontrol altında tutup hastanelere olan yığılmayı önlemek. bu hastalığa ilaç bulmadıkça bitmesini beklemeyin. ülkemizde sıfırladık diyelim, seyahat yasakları tekrar kalkınca nolacak? tek bir taşıyıcıyla -hastalık belirtisi göstermeyebilir de- 10 marta geri döneriz.
  • olutaklidi  (27.04.20 16:44:47) 
Evet biraz gevşeme var ama fazla abartılacak bir durum yok bence insanlar sosyal mesafe kuralına riayet ediyor ve herkes maskeli 4 günlük yasak sonrası normal bir durum bir çok ülkede insanlar bizdeki kadar duyarlı değil NYC'de hala parklarda boş boş maskesiz gezen insanlar var bir de Türkiye'ye bakın ezici çoğunluk kurallara riayet ediyor ayrıca insanlar ceza korkusuyla değil rızai olarak kurallara uyuyor.


  • acebi  (27.04.20 19:29:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.