[]

Karşı balkondan sürekli söven kadın ve akıl fikir tavsiye

Bu karantina sürecinin başladığı ikinci haftada homeoffice çalışmaya geçtim.

O zamandan beri, balkonu evimin karşı balkonunda olan yaşlıca bir kadın var, ilk birkaç gün önce ortaya, sonra doğrudan bana sovmeye başladı işte p*ç pz**vnk vb., neymiş saygılı olucakmisim, o varken balkonda arkamı donucekmisim vs. ben de o kadar rahatsizsan ya balkona çıkmazsin ya da sen arkanı dönersin dedim. karmakarışık bir konuşması var da anlayabildigim kadarıyla onu gozetledigimi falan düşünüyor. seni annene soylucem gelince falan dedi bir de, annem de ara sıra gelir bana balkonda da otururuz, bildiğin gozetlemis kadın yani.

Neyse, konu böyle kaldı, bir daha da sayma sövme olmadi.

Birkaç gün sonra da tahminimce oğlu olan gencce biri var, işte abi iyi akşamlar falan dedi, cevap vermedim, sonra da selfie pozisyonu alıp "fotoğraf çekilebilir miyiz" dedi, ben de "olmaz, çekemezsin" dedim kaldı öyle yine.

Bu fotoğraf olayı kadının kuruntulu konuşmalarıyla birlesince kafamda, polisi aradım. "Şu ara çok oluyor böyle şeyler, arkadaşlara iletiriz bir ikaz ederler" dediler.

Herhalde gelen giden olmadı. Bu sövme olayı da devam ediyor, doğrudan bana değil ama soyle ki, ben balkona çıkınca kadın da balkona çıkıyor, balkona çıktım mi sürekli kufurlu bagirti dinliyorum.

Kanıt falan da olmadığı için pek bir şey yok herhalde polisin falan da yapabileceği de, napayım başka ne dersiniz? Herhalde ruhsal sıkıntıları var deyip umursamıyordum da canımı sıkmaya başladı iyice.

Karakola gidip şikayet etsem bir şey değişir mi sizce?

Ya da başka napabilirim?

 
kamera gibi bişey kur balkona, bu go pro olur, güvenlik kamerası olur, cep telefonu olur. ses de kayıt etsin.

bir daha olduğunda görüntü olur elinde.

bi kere ayarla sabit kalsın yani. sonra polisi ara.

sürekli böyle yapıyor buyrun kendiniz bakın diye.
  • hem şişko hem deli  (27.04.20 13:56:38) 
bizim karşı apartmandaki cocukta öyle, bazen abime küfür ediyor bazen de ay erkek diyip kaçıyor görünce. üzülüyorum sadece Allah yrdımcısı olsun psikotik rahatsızlığı var belli. Bizimki zararsız 15 senedir aynı, ama paranoid şizofrense katil olma ihtimalleri yüksek oluyor. x kişi beni öldürücek diyor mesela, hayal dünyasında kuruyor da kuruyor. ona da polis bile yardım edemez. tavsiyem o balkona çıkmayın bu bir, paranoyasını artırıyorsunuz, ama siz çıkmasınızda camdan boş duvara bakmaya büyütmeye devam edebiliyor, o yüzden kapıcınızdan bilgi alın kadın ağır rahatsızsa, zarar verme potansiyeli varsa ben olsam düşünmeden taşınırım. kendi halindeyse herkese yapıyorsa önemli değil ama böyle işler bir kere oluyor zaten. şakaya gelmez.

edit: kamera kursanız ne olur, kadın ruh hastası ne polis çok önemser ne kadın ceza alır dogru düzgün. aklı başında olsa tehdit etse tamamda bu durumda çok etkili değil bence. bilgi alın en kısa zamanda
  • hopp  (27.04.20 13:59:45 ~ 14:01:54) 
@hopp: valla cikmamayi ben de düşündüm ama bir sırf bu durumdan ötürü evimde sigara icmeye başlamak istemiyorum bu var, sonra genelde uzandigim odanın camlarından biri de oraya bakıyor, bir iki defa dışarı bakarken tesadüfen kadının bana doğru baktığını gördüm, ben o tarafa bakınca "cık cık cık" deyip gitti. yani hadi balkona çıkmadım diyelim, bütün ev yasantimi da değiştiremem ki, kaldı ki önümüz yaz o da var. ne kadar çözüm olur bilmiyorum her şeyi buna göre değiştirsem de, çünkü sanırım "acaba beni gözetliyor mu" diye beni gözetliyor :(

hem şişko.. @ "bak güvenliğimiz için ses kaydı alıyorum" diyip ses kaydı alsam aynı işlevi görür mü sizce?
  • encokbenisevinnolur  (27.04.20 14:09:05) 
hopp +1 parananoid şizofreni hastası olabilir. Balkona perde çekme imkanınız yok mu? ya da panjur taktırma. Bi ihtimal önlem almış olursunuz.


  • komando kani var bende  (27.04.20 14:09:06) 
yok ya alenen öyle bişey olduğu zaman al telefonu kamerayı çek.


  • hem şişko hem deli  (27.04.20 14:10:54) 
@saksilar, çiçek sarmaşık falan var zaten onu yazmayı unutmuşum, yani otururken hem karşıdan görebilmek hem de benim karsiyi gorebilmem için ancak ya ayaga kalkıp kafani uzatman ya da bilhassa gözetliyor olmak lazım


  • encokbenisevinnolur  (27.04.20 14:11:43) 
@duygusuzromantik: valla ben de kuruntu yapiyor olabilirim de, fotografimi bak bu birilerine gösterip dovdurmek tehdit vs. gibi bir şey olabilir mi acaba diye düşündüm. selfie mevzusunu oğlu yapiyor, kadın yoktu o sırada, hani annesi boyleyse oğlundan da böyle bir tepki çıkabilir gibisinden düşündüm yani.


  • encokbenisevinnolur  (27.04.20 14:37:51) 
Evet, yapabilir. Sen kameraya cek, polise gosterirsin. Ya da ekside ac bi baslik.


  • banacevaplazım  (27.04.20 15:35:11) 
Ekşide başlık aç demişler ahzjxkdjsj, ekşide başlığı neden açsın yahu:) iyice zıvanadan çıktı bu ekşideki rezalet başlıkları, bunun için bile ekşide başlık açmak mantıklı gelmeye başladı insanlara


  • kraltaci  (28.04.20 03:42:35) 
balkon uygun mu bilmiyorum ama çevresine görüntüyü kapatacak bir örtü vb bir uygulamaya mı gitseniz acaba?
urun.n11.com

www.google.com
gibi
  • ruz  (28.04.20 11:04:51) 
@hem şişko hem deli alfred kamera uygulaması var, evdeki eski akıllı cep telefonunu güvenlik kamerasına dönüştürüyor. ücretsiz. hareket olduğunda sana bildirim geliyor. eğer aylık abonelik yaparsan ki gayet makul, buluta kaydediyor bir kaç günlük görüntüleri. sıfırdan kamera almak yerine bir süre kullanabilirsiniz.


  • cliquot  (29.04.20 13:29:54) 
Kamerayla belgeledikten sonra iyice bi saydir. Bakalim napacak. Bir de arastirma yap.
Bizim eski komsumuz, kadini gormuyoruz bile. Karsi apartman. Bahceler farkli. Durduk yere bagirmaya basladi. Bisikletlerimizi tekmeledi. Sustuk. Ayni sekilde balkon olaylari oldu. Apartman parasini biz topluyorduk, komsulara gidip sizi dolandiriyo fazla para aliyo vs. Demis.
Sonra ablam cinnet gecirdi diye tabir edeyim, kadinin ustune yurudu, olay cikti polis geldi. Sonra Tasinana kadar kedi gibiydi.
  • Coma  (29.04.20 13:38:49) 
sorunu gülerek çözdüm:
balkonda voltalayarak telefonda konuşuyordum:
birden "çirkiin şeey, sus, çirkin ördek, çirkin kral." gibi saçma bir şeyler söylemeye başladı, balkon kapısını çarpıp içeri girdi çığlık ata ata aynı şeyleri tekrarlayıp durdu, bir yandan camdan bana bakıyor.

beni de bir gülme aldı, kahkahalarla güldüm.

bayağıdır balkona bile çıkmıyor

teşekkürler herkese;)
  • encokbenisevinnolur  (01.05.20 22:06:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.