[]

Televizyonlar araasında fark?

öncelikle: philips alıcam mutlaka, çünkü evde hue ambians seti vs. var. haliyle bunlarla uyumlu çalışmasını isterim.

sonra;

www.amazon.com.tr

bu model ile

www.amazon.com.tr

bu model arasındaki farkları tam anlayamadım. ikisi de 4k hdr, ikisi de android, ikisi de 55inch. diğer karmaşık kelimeleri ise anlayamadım.

 
şurdan kıyasladım baktım da ; www.hepsiburada.com

pahalı olan da Ethernet, Kulaklık, USB girişleri var diğerinde yok. Teslimatta Kurulum Var tuner var. tek fark bunlar.

daha iyi bilen bir arkadaş yardımcı olacaktır
  • avatar is back  (27.04.20 12:24:53) 
tek fark bunlarsa 2k farka değmez tabi. aynen anlaayan biri bir iletsin bakalım

edit: gerçi usb'siz tv mi olur yav? 10 yıl önceki televziyonumda bile usb girişi var.
  • tchuck  (27.04.20 12:37:46 ~ 12:38:24) 
Hue ambiyans setinin sadece philips ile çalıştığından emin misin? Bende ambilight philips var, henuz sorun çıkarmadı ama cok sikayet var. Hue setim olsa philips almazdim. Yukarıdakinin 58 inch olani var hem de. Ambiyans setin varsa normal bir tv al, ambilight + ambiyans seti abartili olur, hic zevk almazsin.


  • prole  (27.04.20 14:31:09) 
sony xf 9005 al. hue setinle çalışıyor android. bi ara teşekkür edersin mesaj atarak.


  • a darkness coming  (27.04.20 14:37:51) 
7304 olanın kumandasının arkasında klavye yok. kumanda farkı var yani. bir de pahalı olan va panel ucuz olan ips.

yalnız fiyat farkının sebebi kalite değil onu aklında tut. bu pahalı olan eski model, iyi de yorumları var. adamlar ellerinde son 1-2 ürün kaldığı için bilerek fiyatı yukarı çekiyorlar. yoksa bire bir aynı tv bile diyebiliriz. gerçekten ama va ile ips panel en önemli fark. bu da kalite değil kullanım ile ilgili bi şey kişiden kişiye değişir yani. eğer va istiyorsan 58 inch olan model yani 58pus7304 va olarak üretiliyor. yine de hangisini almaya net olarak karar verirsen philips teknik servisi arayıp teyit alabilirsin hangi panel olduğu konusunda.

edit: sony xf9005 daha iyi bir tv olmasına rağmen tv'nin iyiliği tükettiğin içerikle de koşuttur. bir fark anlayabilmen için hdr içerik tüketmen lazım. o da zaten çoğu film ve dizide yok yeni yeni artan bir şey. hdr filmler 50 gb falan en az. yani bunları indirip izlemediğin sürece 2 tv arasında kullanım anlamında pek bir fark göremezsin. tabii ki başka ufak artıları da var sony'nin ama o paraya değecek artılar değil bana kalırsa. en büyük fark bahsetmediğin ekran parlaklığı. eğer çok aydınlık bir odada gündüz kullanma niyetin varsa sony o zaman gerçekten daha iyi bir seçenek olabilir.

son not: ikisi de hdr ama sony'nin hdr'si daha iyi o yüzden zaten hdr içerik tüketmediğin sürece en büyük tek fark ekran parlaklığı olur diyorum. başka sorun olursa özelden sorabilirsin.

son edit valla: internette tv özelliklerinin yüzde 30'u falan yalan. tv sektörü tam bir bilinmezlik üreten firmalar çoğu bilgiyi açık açık internete sunmadıkları için özellik bilgisi ekleyen siteler yalan yanlış şeyler yazıyorlar o yüzden çok da her gördüğüne inanma özellik olarak. displayspecifications sitesi yine en iyisi ama orada da yanlış bilgiler var. 120 hz olayını unutmuşum panel farkı da vardı doğru. o da yine tükettiğin içerikle alakalı. oh be iyi ki 120 hz almışım diyebilirsin de, hiçbir işlevini göremeden bozulana kadar kullanabilirsin de.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.04.20 14:38:16 ~ 14:57:58) 
karşılaştırmayı düzgün ve tam bilgi veren bir siteden yapmak lazım;
www.displayspecifications.com

özetle ikisini de almazdım ben olsam. aralarında kayda değer bir fark yok. ikisinin de işlemcileri kötü, ikisi de 60hz (4k'da ve bu boyutta çok sırıtıyor), ikisi de android ve epeyce yavaş çalışıyor, vs. birçok sıkıntı var. ikisinin de usb'si var bu arada.

sadece hue için philips tv almayın bence. hue play seti alıp düzgün başka bir tv'nin arkasına koyarak da aynı tadı yakalayabilirsiniz. üstelik tv kapalıyken de kullanabileceğiniz daha başarılı bir aksesuarınız olur.

naçizane tavsiyem 120hz olmayan bir panel almayın ama fiyatları katlanıyor tabii.

edit: eğer içerikleri harici bir bilgisayardan izliyorsanız (netflix ya da herhangi bir uygulama vasıtasıyla indirilmiş filmler vs.) philips hue'nin uygulaması ile evdeki tüm hue ışıklarını tv'deki renklerle senkron şekilde kullanabilirsiniz. ben öyle yapıyorum ama bir süre sonra o heves geçiyor, tv'yle uyumlu yanan ışık gereksiz geliyor. yine sabit renk ve loş ışığa geri dönüyorsunuz.

sony xf9005 kullanıyorum bu arada ben de. o paralara çıkabilirseniz oled olmayan en iyi tv'dir muhtemelen, en azından Türkiye'de bulunanlar arasında diyelim.
  • orient blue  (27.04.20 14:43:32 ~ 14:50:00) 
Xf-9005 ya da samsung qe55q70r tavsiye ederim ben de. Ama ikisi fiyat olarak cok daha fazla tabi.
Ama illa bunlar karsilastirilacaksa;
7303 2018 yili, 7304 2019 yili modeli.
7304'de ek olarak dolby vision ve hdr10+ var.
Bir de tvde farki kac inc oldugu 4k vs fark etmiyor. Bir sene önceki seri ile bir sene sonraki arasinda ciddi fark olabiliyor (misal samsung bir serisinde yeni serisi eskisinden kötü çıktı millet bulursan eskisini al diyordu sürekli)
Bu arada oldukça güvenilen bir sitedir, genelde buradan bakıyorum tv icin;
www.rtings.com
  • logisticsmanager  (27.04.20 14:45:26) 
www.vatanbilgisayar.com

şunu aldım arkadaşlar.
  • tchuck  (08.05.20 07:57:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.