[]

çağının ötesinde olduğunu düşündüğünüz teknolojiler ?

güncel ya da tarihi fark etmez hangi teknoloji, diğer gelişmelere oranla çağının ötesindeydi sizce?

ben başlayayım: teletext. 90’lı yıllarda henüz internet yokken bir kaç saniyede canlı maç sonucu, haberler vesaire öğrenebilmek bence çok büyük lükstü :) liseliler bilmez tabii :)


 
daktilo tarzi bir cihaz ile yazilan bir yazinin uzaktaki bir cihazda basilmasi, yani teleprinter denilen uzaktan baglantili yazicinin en.wikipedia.org 1800 lu yillarin sonunda bulunup kullanilmaya baslanmasi beni sasirtmisti. 2020 yilindayiz bazen sirketteki yaziciya baglanirken bile sorun yasadigimiz oluyor. gunumuzde tty cihazlarinin yazilim versiyonlarini uzaktaki serverlari yonetmek veya cep telefonlarinda iletisim blog.prepscholar.com icin kullaniyoruz.


  • emrahday  (27.04.20 11:56:11 ~ 12:00:33) 
bence işlemci teknolojisi, muazzam bir mühendislik örneği, hücre boyutlarında devre tasarlayabilmek beni çok etkiliyor.


  • nahtoderfahrung  (27.04.20 13:28:11) 
Bu alanlar ilgimi çekmekle beraber özellikle oturup araştırdığım yoktur, yanıtımı mazur görürerek değerlendirin lütfen. İlk aklıma gelen nano teknoloji oldu.


  • burka  (27.04.20 14:23:37) 
kindle. e-ink teknolojisi. gözü yormayan bir ekranda, uzun süre şarj etmeden kitap okuyabilmek büyük nimet. çantada ağırlık da yapmıyor.


  • unalub  (27.04.20 16:07:13) 
taharet musluğu.

ciddiyim.

öyle ki hala çağdışı kalan yerler var.
  • AlsterWasser  (27.04.20 16:11:33) 
Fransa'da Minitel varmış, tabii kullanmadım ama o döneme göre efsane bir şeye benziyor


  • encokbenisevinnolur  (27.04.20 17:19:44) 
Havacılık sektörü, uçuş teknolojisi. Örneğin, 1944 yılında ilk türk yolcu uçağı ankara'dan istanbul' a uçmuş.


  • kraltaci  (28.04.20 03:47:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.