[]

işyerinde küçük düşürülen işçi

bir işçi, başka bir işçi tarafından küçük düşürülüyor.

şöyle ki, küçük düşürülen işçi hakkında, patrona gidip asılsız, özel hayatıyla ilgili ithamlarda bulunuluyor. işçi de işyerinde bunu bizzat kulağıyla duyuyor (oradan geçerken)

enzer şeyler daha önce de yaşandı. işçi bunlardan rahatsızlık duyduğunu 4-5 defa dile getirdi. ancak işveren önünü almadı.

napmalı, nasıl hareket etmeli?

henüz istifa yazılı olarak verilmedi. ancak işyeri sözlü olarak, haklı fesihle terkedildi. o yerde kamera da yok, kanıtlayıcı olarak.

 
konu çok detaylandırılmamış fakat, bir işçinin diğer bir işçi aleyhinde bu şekilde söylemlerde bulunması doğrudan haklı sebeple fesih imkanı tanımaz. haklı fesih olabilmesi için işverenin bu konunun bir daha tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almaması ve uyarıları yapmaması durumları aranır. ama sizin durumunuzda olayın sıcaklığıyla istifa eylemi gerçekleştirildiğinden işverene bunun için yeterli süre tanınmış olmuyor.

başkaca haklı fesih sebepleri varsa onlar değerlendirilebilir bence bu durumda. ve eğer varsa o fesih sebeplerini de içerir şekilde bir ihtarname ile iş akdinin haklı nedenle feshedildiği işverene bildirilir.

dediğim gibi fazla detaylandırılmamış olduğu için mevcut duruma göre yorumladım.
  • arma aski  (27.04.20 08:36:42) 
hukuk kanit ister. is arkadasi, ses kaydi, yazili kayit falan yok mu?


  • buenosdias  (27.04.20 09:10:44) 
bu neden haklı fesih nedeni olmaz. işveren bunu kabul etmez.


  • benaslinda  (27.04.20 09:29:51) 
başka bir işçi başka bir işçiyi şikayet etti diye neden haklı fesih olsun ki?


  • sizofren06  (03.07.20 09:00:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.