[]

amerikada covid isyanları

www.reddit.com
www.reddit.com
www.reddit.com

amerikalılar korona virüse inanmıyor ve kısıtlamaların kaldırılmasını istiyorlar.

bu konuda yorumlarınız nedir?

bence eleştiriler doğru olsa da olmasa da kısıtlamalar kalkacak çok yakında, ölen ölsün kalanlarla devam edelim demek zorunda kalacaklar

 
Çomar her yerde çomar.


  • bahoho  (27.04.20 02:05:44) 
Abd'de her telden adam var cidden ve bunlar genelde örgütlü oluyor. Yok düz dünyacılar yok bilmem ne komplo teoricileri vs. O yüzden şaşılacak bir şey yok.


  • mesa  (27.04.20 02:18:31) 
Almanya'da bile eylem yapmışlar aynı sebepten görünce şok oldum. Tamam genç ve sağlıklı olunca ölme ihtimalin çok az ama bu herhangi birine bulaştırıp onu öldürmeyeceğin anlamına gelmiyor, hele bu hastalığı çoğu genç belirti göstermeden atlatırken.

ABD'de nerelerde karantina önlemi alınıyor, ciddi bir sokağa çıkma yasağı var mı bilmiyorum. Onlarda da klasik #stayathome muhabbetleri dönüyor vesaire. ABD'nin dünyanın diğer ülkelerinden daha az ekonomik hasar alarak bu süreci atlatacağı aşikar. Ama herkesin kafasında aynı soru, yaz geldi ve insanları daha ne kadar evde tutabiliriz? Şimdiden insanlar evde durmamaya başladı. Sonumuz hayrola
  • black holes in the sky  (27.04.20 02:51:35) 
ABD'de ne hükümet ne de halkın çoğunluğu covid19 salgınına karşı Türkiye'deki duyarlılığa ve ciddiyete sahip değil. ABD'de hala iç hat uçuşları devam ediyor maske,dezenfektan ve test kiti sıkıntısına rağmen ABD genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmıyor. NYC dahil bir çok eyalette sosyal mesafe kuralına riayet edilmiyor. Geçenlerde Lasvegas belediye başkanı salgın sebebiyle günde en fazla 40 50 insan ölecek diye karantinanın gereksiz olduğunu ve kaldırılması gerektiği yönünde açıklama yaptı. Dünyanın en yüksek cari açığı ve dış borcuna sahip, ekonomisi Çin'e ve ortadoğu petrollerine bağımlı olan ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısının 20 milyona yaklaşmış durumda. Öyle görülüyor ki gelişmekte olan ülkeler hızlı bir şekilde bu salgını atlatacak ABD ve batı avrupa ise tıpkı 2009 ekonomik krizinde olduğu gibi en fazla tahribata uğrayacaklar.


  • acebi  (27.04.20 03:24:30) 
onlarin cok buyuk kismi zaten trump destekcileri, hani su vucuda dezenfektan enjekte etsek virusten kurtuluruz belki arastirilsin diyen adami destekliyorlar yani :) cok da seetmemek lazim, amerikalilarin ortalama zekasi da cok parlak degil ustelik cok cok daha kalabaliklar. comar her yerde comar +1


  • in vino veritas  (27.04.20 09:47:46) 
trump'i, ona oy veren comarlari, silahla govde gosterisi yapan redneckleri gorunce umarim isyanlar karsilik bulur ve milyonlarca comar covid'le hayatini kaybeder cok guzel kapak olur. covid giderayak iceride ve disarida ne kadar varsa hepsini silip supursun. insallah dinimiz amin. hic humanist olamiycam bu konuda.


  • buenosdias  (27.04.20 10:58:42 ~ 11:00:13) 
Amerika garip bir ülke. Özgürlük çok farklı bir kafada orada (sovereign citizen olayi bile çok net açıklıyor).
O sebepten onlara bunu yapamazsin sunu yapamazsin demek çok büyük olay.
Bu arada denildigi gibi bunu yapanlarin çoğu sağcı/cumhuriyetci kişiler. Yoksa ayni sekilde bu kurallara vs uyan hatta daha fazlasini isteyen bir suru insan var.
  • logisticsmanager  (27.04.20 11:05:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.