[]

çamaşır kurutma makinası

merhaba. çamaşır kurutma makinası olarak hangi markayı önerirsiniz? mümkünse model de belirtebilirseniz süper olur.

ek olarak, kurutma makinaları ile ilgili başka bilgi vermek isterseniz seve seve okuyabilirim. teşekkürler, iyi geceler.


 
hocam çok şanslısın çünkü bir aydır deli gibi kurutma makinası araştırmış ve bir hafta önce almış birisiyim :) öncelikle ihtiyaç ve maddi imkanınıza göre alın. Muhakkak ısı pompalı ove enerji tasarruflu bir model olmalı. en az a++ olsun daha aşağısı elektrik açısından çok verimsiz. ikinci öncelik eğer üstüste koyacaksanız alttaki çamaşır makinenizin yüzey ölçüleri çok önemli. sırf bu sebeple lgnin çok güzel bir kurutma makinesi vardı, zaten tek modeli var araştırın bulursunuz, piyasadaki kendi kendini temizleyen ve en az elektrik harcayan model. benim çamaşır makinem de LG olduğu için ve memnun olduğum için alacaktım (5000tl civarı) ama son anda boyutuna baktım ve büyük olduğunu gördüm. servisi aradım ve pek olumlu konuşmadılar ve vazgeçtim. onun yerine çok daha ekonomik bir model almaya karar verdim, ürün ölçüleri çamaşır makinemle uyumlu, fiyatı çok çok uygun ve servis ağı, yedek parça problemş yok. aldığım ürün vestel km9711 9kg 2780ye aldım. ürün daha gelmedi ama bu şartlarda bir plus eksik enerji tüketimi için 2 bin lira fazla vermek çok ama çok saçma geldi bana. ek olarak kazanı galvanizli değil çelik. bu da paslanmaması için önemli. son dipnot, kondanserin kendisini temizleyeni ya da çift filtre sistemli olanları ilerisi için servis çağırmamanızı sağlayacaktır,

kısacası param var kardeşim diyorsan LG, Bosh,Siemens,Miele al

ekonomik olsun diyorsan arçelik, vestel, beko al enerji, ses, boyut kısmına dikkat et.
  • bugisme  (27.04.20 01:17:47) 
@bugisme:
detaylı olarak yazmışsınız teşekkür ederim. bir ek sorum olacak. çift filtre dediğimiz hem bu tamburun önünde filtre oluyor (ki hepsinde var), bir de ek olarak eşanjörün önünde bir filtre daha var o mu oluyor? teşekkürler tekrar.

  • sanal uyku  (27.04.20 01:39:24) 
evet ikinci dediğiniz hocam benim bahsettiğim. bazı makineler burası için iyi çözüm üretmiş ve hiç toz ve kir dolmuyormuş, kimisi sadece çift katmanlı filtreler ile yaprken, az önce bahsettiğim LG orayı yıkama teknolojisi ile (self-cleaning) çözmüş. kastettiğim yer orası. çünkü alırken kimse söylemiyor fakat insanlar bir yıl sonra orayı temizletmek için rutin olarak servis çağırmaları gerekiyormuş. Bu da ekstra servis ücreti demek. ben kendimce göze aldım bu durumu bu arada, bana ucuz geldi ve vestel aldım. siz donanımhaber forumlarına da bir göz atın derim. Ama yerinizde olsam LG alırdım.


  • bugisme  (27.04.20 02:01:35) 
Yoğuşturucunun oradaki filtreden mi bahsediyorsunuz sanırım. Hani 30 kurutmada bir temizlenmesi gereken? o filtre ise binlerce lira fark ödemeye değmez. Elinizle çıkarıp Bahçede bir musluğun altında yıkamanız yeterli. Ya da hiç bir yerde musluk yok derseniz servise götürün onlar bile yıkar. 2 dakika sürmüyor.

Daha önce samsunun yün kurutma dahil programı olan bir modelini kullandım. Şimdi de beko kt70 kullanıyorum, en standart makinalardan biri. Elektrik sarfiyatı açısından pek bir fark olmadı faturada. Kurutma süresi de gayet makul. Elimdeki Makina 5 yıllık daha servis görmedi. O zaman 650 liraya almıştım. Neredeyse gün aşırı, pek çok zaman günde 2 _3 kullanımım okuyor. Evde çamaşırhane işletsem aynı miktarda kullanırdım. Üstelik çamaşır Makinam ufak geldi, üzerine öylece oturttuk.

Eski bir yetkili servis çalışanıyım. Maddi olarak zorlanacaksanız beko kt70 diyorum. Çünkü temel standart teknolojiye sahip. Üstü biraz makyaj oluyor.
Mesela marketlerde satılan alt segment çamaşır makinalarını (seg/keysmart) gibi öneririm şiddetle. Çünkü arıza yaptığında takılan parçalar ana marka ile aynı. Kozmetik parçaları değişir bir tek örneğin pahalı Makinada metal düğme kullanır, alt segmentte plastik vb.
  • balik kraker  (27.04.20 02:18:00) 
Bütçen gerçekten düşükse Hoover'in 10 kg.'lık makinesini alabilirsin. 1 yıldır falan kullanıyorum. Elbette diğer markalara göre dezavantajları var.

Örneğin enerji sınıfı B. Ama çok yoğun kullanmadığım için faturada çok fark etmedi.
Biraz gürültülü çalışıyor. Lambur lumbur ses geliyor çalışırken.

Avantajları da fiyatı tabii ki. Fiyatına göre performansı çok iyi diyebilirim. Yaz aylarında bol tüy döken bir kedim var ve Tüyleri kabaca %95 oranla topluyor.
  • himmet dayi  (27.04.20 09:14:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.