[]

Bezeler pişmiyor

Ayırdığım yumurta beyazları çöpe gitmesin diye 4 seferdir beze yapıyorum, olmuyor. Az önce yine çıkardım fırından, yine sünger gibi, play-doh ya da marshmallow gibi olmuş. Hiç bir sertliği yok. Berbat. Sıkınca falan sıkılıyor kalıyor öyle.

Bir yumurtaya bir kaşık şeker gibi koydum, çok çok az tuz koydum, kabı ters çevirince akmayana kadar çırptım. Belki az çırpıyorumdur diye bugün abartıp 10 dakika falan çırptım. 100-110 derecede 60-80 dk pişiriyorum. Yok olmuyor. Neyi yanlış yapıyorum ki?


 
Kopuk gibi oluyor mu? Yani baya sprey krema gibi kopuk olmali.


  • kuehles blondes  (26.04.20 22:30:21) 
ya bunu bezelyeler pişmiyor, yumurta beyazıyla bezelye yapıyorum olmuyor filan diye okudum. mutfağa dair bütün bilgilerimi gözden geçiriyordum.

anladığım kadarıyla bezelye olmayan bezelerin çok iyi çırpılması gerekiyor bir de fırına koymadan önce de köpüğümsü, içi oldukça boşluklu bir şey olmalı. yani tepsiye sıkarkenki hali şampuan köpüğü gibi olmalı dendiği gibi. poşete ya da sıkma şeyine koyup sıkarken presliyor olabilirsiniz.

bir de kimi tarifler 20-25 dk çırpmaktan söz etmiş, şekeri yavaş yavaş koyup hızı artırarak. bir 10 dakika daha pişirebilirsiniz ısıyı az düşürüp.
  • snape i başından beri tanırım  (26.04.20 22:42:34 ~ 22:44:09) 
koyduğunuz şeker çok az, ondan tutmuyordur.

şeker, yumurta akının tam iki katı ağırlıkta olacak.
yumurta aklarınız 150 gram geliyorsa, 300 gram şeker olacak.
üç yumurtaya 1-1,5 bardak şeker gibi oluyor yani miktar olarak söylemek gerekirse.

pudra şekeriyle yaparsanız da, her yumurta tanesine bir çay bardağı pudra şekeri.
yani 1 yumurta akına, bir çay bardağı pudra şekeri olacak.

zaten dokusu olmuyordur aslında, dolu dolu bir köpük de olmuyor muhtemelen sizinki.
şeker oranı artınca anlarsınız aradaki farkı.
diğer yaptıklarınız doğru.
  • blatta hiberna  (26.04.20 23:40:03 ~ 23:41:59) 
Biz yaptığımızda çok sert olmuştu biraz fazla beklemişti diye hatırlıyorum belki derecesi azdır sizinkinin şekeri az diye de olabilir ardanın tarifi vardı oradan bi kontrol edin


  • kararsızataletfilozofu  (26.04.20 23:53:04) 
Bir daha ne zaman denerim bilmiyorum da, deneyince daha fazla şeker+daha fazla çırpacağım

Diğer notlara gelince de; şekeri yavaş yavaş eklemedim bir anda koyup karıştırdım

Tepsiye dizmek için sac a poche kullanmıyorum kaşıkla alıp koyup şekillendiriyorum.

Teşekkürler geri dönüşler için
  • mirafiori  (27.04.20 00:24:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.