[]

ev arayışı hk.

arkadaşlar selam.

istanbulda mümkünse anadolu yakasında ev arayışı içindeyiz ama orayı tam bilmiyorum.

en önemli önceliğimiz asansör. mümkünse otopark ve deprem sonrası bina olması. aidatla beraber en fazla 2.5-3e kadar çıkabilirim minimum 2+1 70m2 ev için.

maltepe cevizli tarafı nasıl? sanırım oralara yetiyor bütçem..

kadıköy kozyatağı bostancı tarafında da eski binalara yetiyor sanırım.

siz olsanız eski binaya taşınır mıydınız daha merkezi ve düzgün bir semt olması için? kafam çok karışık. yeni bina olması çok iyi olur.

onlar da dediğim gibi maltepe küçükyalı dragos aydınevler tarafında. avrupada olsa nereleri önerirsiniz?

yardımcı olabilir misiniz


not: karşıda 4 leventte çalışıyorum ama yol süresinden bir yere kadar fedakarlık edebilirim bu arada. sadece anadolu yakasında bölgeler bazında neresi uygundur neresi kötü bilemiyorum. marmaraya veya metrobüse yakın olsa daha iyi olur tabi

 
Hem bu hatta hem eski mi diyorsun? Direkt mezar kaz gir kanka daha masrafsız.

Öncelikle maltepeden öte (pendiğe doğru) kötü, daha taşralı bir sosyokültürel yapısı var, çıkıp dolaşacağın biriyle bulaşabileceğin nezih muhit değil cevizli falan.

Maltepe, küçükyalı idealtepe, altıntepe bostancıya doğru minibüs yolu ve e5 arasında kalan alana bakacaksın.
20 yaş altı ev bakacaksın.
Eğer bütçe yetmezse (ki bence yeter)

1.Çocuk yoksa ve erkeksen ; yenisahra/ kozyatağı hattı. Ve daha e5 yakınları/ yamaçları.
2. Çocuk yok, erkeksen ve araban varsa, kartala kadar 0-5 yaş arası yeni sitelere bakılabilir. Yani mesafe uzar, medeniyet azalır ama en azından site içindeyim saçma sapan bi (yakın) çevre yok dersin, kiralar ucuz dersin vs
3. Kadınsan her şartta minibüs yoluna yakın ve en yukarıda yazdığım gibi, bostancıya (hatta bulursan daha ilerisime; erenköy vs) doğru giden güzergahtan şaşmayacaksın.
  • rewlack  (26.04.20 22:33:23) 
önemli olan muhittir.

için rahat olsun 20-25 hatta 35-40 senelik binalarda oturabilirsin.

istanbul'da deprem tehlikesi falan yok zaten. bir tane 4 üzeri deprem say bana son 20 senedir. 5 üzeri say? yok.

edit: cevabı beğenmemiş eski binaya taşınır mısınız diye soran benim sanki..
  • ozdek  (26.04.20 22:33:30 ~ 23:49:11) 
Altayçeşme mahallesine bakın.


  • kisa  (26.04.20 22:39:18) 
Bostancı, Kozyatağı tarafındaki yeni, metro ve marmaraya yakın binaların kiraları yaklaşık 2500'den başlıyor. 3+1'ler bile normalden daha küçük inşa edilmiş halde üstelik yeni binalara taşınanlardan sıkça şikayet duyuyoruz.

Altıntepe, Küçükyalı, İdealtepe tarafları Bostancı/Kozyatağı gibi semtler buralara bakabilirsiniz. Yine metro ve marmaraya yakın semtler. Acıbadem ve Göztepe tarafına bakabilirsiniz.

Eski binaları gidip görmeniz lazım bana kalırsa. Kimi eski binalar yenilerden sağlamken kimisi çekiçle vursanız yıkılacak halde.

Ama sizin işiniz için buralar ters kalmıyor mu? :/ Bana kalırsa Avrupa yakasındaki evlere bir bakın. 3000 e kadar çıkabiliyorsanız mutlaka Avrupa yakasında iyi konumda ev bulabilirsiniz.
  • GoodMorningTeacher  (26.04.20 22:43:38) 
Önceliğiniz yeni bina ve ulaşıma yakınlık olsun anadolu yakası ekonomik kalkınmaya paralel çok hızlı gelişiyor. Bir kaç yıl öncesine kadar bazılarının burun kıvırdığı kozyatağı, küçükbakkalköy, yeldeğirmeni, hasanpaşa vb. elit semt oldu. Maltepeden ötesi taşralı denmiş kime göre neye göre bir kaç sene önce o sınır bostancıdan ötesiydi değişen sadece binalar insanlar hala aynı.


  • acebi  (26.04.20 22:54:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.