[]

Yazıcı tavsiyesi (vs. içerir)

Merhabalar,

Yaklaşık 10 yıldır kullandığım HP C4480'in aniden ölmesi üzerine bir yazıcı+tarayıcı ihtiyacı hasıl oldu. Şu iki model bana mantıklı gibi geldi:

1) www.teknosa.com
2) www.vatanbilgisayar.com

Bunlardan kullanıp memnun olan/olmayan var mı? Daha ucuz önerisi olan var mı? Lazerden ziyade mürekkep tanklılara yönelmek daha makul gibi.

C4480'imin sürekli "install cartridges" deyip kartuş takma videosu göstermesi sorununu çözebilecek varsa daha da iyi :)

 
mürekkepliler uzun vadede daha masraflı olur. lazer alın rahat edersiniz. mürekkeplilerde sık sık kartuş doldurmak gerekiyor ve o da bi süre sonra bozuluyor. yeni kartuşlar da yazıcıyla aynı paraya geliyor nerdeyse.


  • jelly bear  (26.04.20 19:16:05 ~ 19:16:16) 
İşyerinde herkes tonerden illallah dediği için lazer yazıcıların tonerleri çok pahalı diye düşünmüştüm :) Evde çok fazla baskı yapmadığım için tanklıların mürekkeplerinin fiyatı bana daha makul göründü.


  • wish i could find a way to disappear  (26.04.20 19:26:43) 
Tanklı yazıcı şirkette kullanıyoruz ilk masraf açısından pahalı ama uzun vadede iyiler hem kaliteli baskı hem kartuşlular gibi sürekli doldurmaya gerek olmuyor.

lazer yazıcılar soluk basıyor gibi geliyor bana.

evde kartuşlu kullanıyorum tanklıya geçmek istiyorum da çok pahalılar.

yolladığın modeller güzel HP markasını ben tercih ederim servislerde anlayan daha kolay bulunuyor.
  • kararsızataletfilozofu  (26.04.20 19:40:50) 
ben kartuşlu da tanklı da kullandım sonunda bıkıp lazer aldım. ben evde kullandığım için tanklılar bile bir hafta kullanılmasa kuruyor. sonra bir türlü randıman vermiyor.

elinizdeki yazıcının tarayıcısını kullanırsınız, yanına da lazer yazıcı alın. 1 kg toner alsanız 15-20 kez doldurursunuz. 90 tl tonerin kilosu. her dolum 800 sayfa civarında çıktı veriyor.

lazer yazıcı olarak brother hl-1211w tavsiye ederim. doldurması falan en kolay wifi yazıcı.
  • lancelot du lac  (26.04.20 19:51:59 ~ 20:27:22) 
merhaba, sizin beklentiniz bir yazıcıdan nedir? bütçeniz nedir? kaliteli baskı mı? renkli mi? seri baskı mı? ucuz olması mı? bütün bu değişkenlere göre tavsiyeler değişir.

bir öğretmen olarak yazıcılar ve fotokopi makinaları ile epey içli dışlı oldum ve şunu diyebilirim tanklı modeller tek kullanımda size daha fazla çıktı verebilir. bu size ekonomik de gelebilir, ancak çok önemli bazı eksiklikleri hasıl oluyor, birincisi sıvı mürekkep tankının veya hortumlarının kuruma ve arıza verme ihtimali daha yüksek. ikinci en büyük sıkıntı (ki ben bu yüzden vazgeçtim almaktan) dakika başına alabileceğiniz çıktı sayısı çok düşüktür. yavaş yazdırır. hele ki benim gibi sayıca çok sınav- evrak çıktısını tek seferde almak istiyorsanız bu sizi üzer.

bu bilgiler ışığında kendi aldığım canon mf237w modelini tavsiye ediyorum. bu modeli alma sebebim kartuşunun çok ucuza (30tl) dolması, az sorun çıkarması, internetten çok uygun fiyata kartuş siparişi veriyorum, 5'er tane mesela, masraf çok olmuyor. hem seri yazdırıyor, tabi ben bu cihazı uygun fiyata almıştım (1500) şimdi ne durumdadır bilmiyorum ama tavsiye ederim.
www.hepsiburada.com

edit: az önce sizin gönderdiğiniz ürünle benim aldığımı karşılaştırdım. Brother marka olanın yazdırma hızı iyiymiş. bu açıdan beğendim ancak Wifi yok sanırım onda da. bunu da dikkate alın bence.
  • bugisme  (26.04.20 20:44:20 ~ 20:51:19) 
Herkese cevapları için çok teşekkür ederim. İki cihaz koyacak yerim olmadığı için eskiyi atıp tarayıcısı da olan bir model almayı planlıyorum. Lazer yazıcıların düşündüğüm kadar korkunç olmadığını anladım sayenizde, ancak fiyat olarak 1000 liranın üzerine pek çıkmak ve çok büyük bir alet almak istemediğim için lazerler pek bana uymadı sanki. Bütçem dahilindekilerin tarayıcısı yok ve tarayıcıyı da yazıcı kadar kullanıyorum. Evde çok fazla çıktı almayacağım için tanklıların kuruma olasılığı üzdü açıkçası ama mürekkepliler tek seçeneğim olarak görünüyor :(


  • wish i could find a way to disappear  (27.04.20 14:57:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.