[]

Korona günlerinde kedi kısırlaştırma

Arkadaşlar selam.
Bir yaşına girmek üzere dişi bir kedimiz var. Kulağında enfeksiyon var diye kısırlaştırma ameliyatı sonraya kaldı. Hastalığı bitti şu an ameliyat olabilir ama korkumuz şu korona günlerinde kediye virüs bulaşması ve kaş yapalım derken göz çıkarmamız. Bu durumda ne yapmalıyız? Veterinerle goruscez elbet ama hangi durum mantıklı? Ameliyatı geç yaptircaz bunu geç yaptırmanın bazı zararlari var galiba. Şu günlerde risk mi almalıyız ya da?



 
kediye korona bulaşacağından mı korkuyorsunuz?


  • elorelia  (26.04.20 17:07:41) 
Evet. İnsandan kediye bulaş var tersi yokmuş


  • 4seneayniyerdeduramam  (26.04.20 17:08:34) 
hamile kalma riski hariç başka bir risk olmamalı. vet'lerde şu an bir risk olduğunu düşünmüyorum, beraber değerlendirirsiniz.


  • surprise  (26.04.20 17:09:01) 
Kedi sokağa hiç çıkmadı hamilelik durumu yok. Sadece bu ameliyat geç olursa kedideki meme kanseri gibi hastalıklar daha fazla görülüyor galiba. Kısırlaştırma erken olursa bu olasılık çok düşüyor


  • 4seneayniyerdeduramam  (26.04.20 17:21:22) 
Sizin geç dediğiniz süre birkaç hafta veya ay değil yıl gibi bir süre hocam. Sokaktan bizi sahiplenen 10 yaşında kediyi o yaşında kısırlaştırdık hiçbir şey olmadı. İnsandan kediye bulaşan vakalar aşırı nadir böyle bir hastalığa göre. Ha bana kalırsa kediniz çok zorluk çıkarmıyorsa karantina süreci bitene kadar bekleyin, bir sorun çıkmaz.


  • amugochi  (26.04.20 19:24:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.