[]

Espresso makinası (sınırlı bütçe)

ben kahve işlerinden çok aanlamam. eşim içiyor genelde. espresso makinası almayı düşünüyorum ona.en aızndan b ibaşlangıç olsun diye. (flat white falan içiyor starbucksta. bilmem sizde bieşy uyandırır mı almam gereken ürünle alakaalı -ben hiç anlamadığım için bi yorum yapmıyorum-)

www.hepsiburada.com
www.hepsiburada.com


şu ikisini almayı planlıyorum ama ne yorum yaparsınız? benzer fiytlara başka bir şey önerir msiiniz?
buna yakın fiyatlara akıllı ev uyumlu bişyler de bulunur mu? (Veya öyle bir şey mümkün mü) vs.

 
su kadar para ayiriyorsaniz bir tik daha cikip sunu alin gecin.

www.tchibo.de
  • duygusuzromantik  (26.04.20 16:42:54) 
Linkteki kahve öğütücüyü ben de aldım daha gelmediği için denemedim ama ben onun espresso inceliğinde öğütme yapacağını hiç sanmıyorum, ben filtre kahve için aldım alırken bikaç video izlemiştim, en ince çekimde bile yine filtre kahve ayarında kalıyor çekirdek parçaları.


  • angelus  (26.04.20 16:49:51) 
@angelus

katiliyorum, cogu alt düzey ögütücüye göre en basit bicakli parcaliyicilar daha iyi.

www.hepsiburada.com
  • duygusuzromantik  (26.04.20 16:57:07) 
bu makinalardan çıkan kahvenin kalitesi dışarıda içtiğimiz 9 barlı espresso makinalarından oldukça uzak. aynı şekilde öğütücünün de öyle.
çok daha düşük fiyatlara bialetti moka pot + el değirmeni ile daha kaliteli kahveler içebilirsiniz. bu kombinasyonla flat white'a çok yakın sonuçlar elde etmeniz mümkün.

  • kibrit kutusu  (26.04.20 16:58:25) 
Evde esspresso çok zor hocam. En az 3000 tl bütçe ayırmak gerekiyor dışardakilere benzemesi için. 1500-2000 tl de öğütücü için lazım.

Linkte verdiğiniz öğütücü esspresso inceliğinde öğütmüyor. Zaten homojen bir öğütme de yapmıyor.

Kahve için farklı bir şeyler hediye etmek istiyorsanız aeropress alabilirsiniz mesela. Çok farklı tariflerle güzel sonuçlar çıkıyor.
  • lancelot du lac  (26.04.20 17:43:39) 
Kesinlikle ve kesinlikle iç aksamı plastik olan delonghi yi pek önermiyorum onun yerine
hotpoint

www.akakce.com

www.gittigidiyor.com


www.akakce.com
  • smokee  (26.04.20 18:18:32) 
espresso için mokapot aldım.
delicesine mutluyum

  • Corc  (26.04.20 20:18:46) 
1500 tl bütçeniz var diye farzediyorum.


hakkını vererek espresso yapmak için bütçenizi artırmanız lazım ya da ikinci el ekipmanlara yönelebilirsiniz. Atıyorum ikinic el bir lelit fred değirmen yanına beko ya da arçelik makine ile gayet güzel espresso'lar çıakrtabilirsiniz.


yukarıda bahsettiğiniz bıçaklı öğütücülerden uzak durun derim. boşuna paranızı çöpe atmayın.

ben olsam 600-700 civarı bir konik öğütücü (ya el değirmeni ya da elektrikli), yanına 2 ya da 4 cup bialetti moka pot, süt köpürtmek için de süt köpürtücü alırdım


Misal:
www.tchibo.com.tr
www.40kafe.com
www.trendyol.com

sizin almak istediğiniz setten daha lezzetli kahveler yaparsınız bunlarla.
  • cedric tweedledee  (27.04.20 11:55:18) 
@kibrit kutusu

espresso zaten 15 barda yapilir. disarida icilen dediginiz gastronomi level espresso makineleri. basinc acisindan fark yok bu cihazla. cikan espresso cok cok basarili fiyata göre. bu fiyata daha iyi makine yok zaten.

bu arkadasin verdigi ilk linkteki ürünü kullaniyorum, disaridakinden hic bir farki yok giris seviyesi icin en basarili cihaz. oldukca uzak demek cok ilginc geldi acikcasi.
surada hayvan gibi gömüyorlar makineleri, surada bile baya iyi yorum almis.
www.youtube.com
  • duygusuzromantik  (27.04.20 14:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.