[]

bir doktorun hastane sahibi olması

sağlık bakanı bir doktorken nasıl bir hastane sahibi olmuş? şimdi hükümete yakın vs. demeyin. muhalif olup da hastane sahibi olan doktorlar biliyorum. sonuçta kendi emeği ile para kazanan bir insan nasıl o kadar büyük sermayeye sahip olabiliyor? üstelik üniversite kurmaya kadar gitmiş iş.




 
bu çok daha büyük bir para. öyle 500-1000 liralık muayene ücreti olan doktorun ulaşabileceği bir para değil. hatta muhalif bir doktor bliyorum o da hastane sahibi ama hekimlik yapmamış pek hayatında.


  • black mamba  (26.04.20 10:18:54) 
fahrettin koca'nın hikayesini bilmiyorum ama öyle çok çok da acayip bir durum değil aslında. nadir olan/olabilen bir şey sadece. ülkenin 2 devi koç ve sabancı da baktığınız zaman esnaflıktan ve tarlada işçilikten geliyor. sıfırdan başlayarak kasaplık öğrenip bugün tüm dünyanın tanıdığı nusret, muhabirlikten medya patronuna dönüşen acun vb. sadece türkiye'den bile daha onlarca örnek sayılabilir. aileden gelen servet, network, ticari zeka, cesaret, öngörü, risk alma, doğru zamanda doğru yerde olma, şans gibi bir çok faktörün hepsi ya da bir çoğu bir araya gelince gerçekleşebilen bir büyüme. fahrettin koca özelinde bakarsak arkasında hükümet desteği olmasının da mutlaka büyük faydasını görmüştür tüm akp dönemi zenginleri gibi.


  • hadsafhada  (26.04.20 10:55:05) 
aileden de varlıklı doktor olanlar var. elinde sadece bi çantasıyla doktorluğa başlamış ve yükselmiş gibi düşünmeyin.


  • barisa  (26.04.20 11:35:19) 
bakanın durumu farklı
(git:www.cumhuriyet.com.tr )

  • scudman1  (26.04.20 11:59:02) 
Benzer sekilde hastane kurmus olanlari bildigim icin ozetlersem, doktor olarak duzenli yuksek gelir ve potansiyeli yuksek bir hastane planini birlestirip bankadan milyon dolarlar seviyesinde kredi cekebiliyordunuz. Bu dedigim 1990'arda idi. Simdi nasildir bilmiyorum.

Eger hastane guzel calisir, kredileri oderse zaten kisa surede kara da gecip buyuyebiliyor.
  • crown  (26.04.20 12:02:56) 
Türkiye para kazanma çarpanı yüksek bir ülke. Orta gelirli yok ama alt gelir seviyesinden üst gelir seviyesine çıkma şansı Avrupa’ya göre çok daha yüksek. Bunun dezavantaj ise orta gelir sınıfının gittikçe küçülmesi.


  • KaraSakall  (26.04.20 12:50:38) 
çok olağan dışı değil,
nasıl bir mühendis kobi açabiliyorsa bu da öyle. sadece çapı daha büyük olduğu için heme sebep hem sonuç daha genişliyor.

aileden varlıklılık+1
herkes düz fakir yurdum insanı değil.
onlar normal doktor oluyor işte, büyük çoğunluk tıp mezunları gibi.
  • rewlack  (26.04.20 13:21:45) 
Tıp'ta pratik ve baya para kazandıran alanlar var. Mesela KBB. Peynir ekmek gibi, deviasyon, geniz eti ıvır zıvır ameliyatı yapıyor mesela. Artık zaten uzmanlarşmış 10-15 dk'da yapıp günde kaç hastayı geçiriyor elinde. Para kazanıyor. Ufak bir tıp merkezi açtı diyelim, bir prp yapıyor 1000 lira istiyor. Prp ne? Kanını alıp santfrüjde ayıklayıp sana tekrar zerk etme. Bu kadar. Yani bizim daha bilmediğimiz ama çok para bırakan işler var. Girişimci bir kafası da varsa alır yürür.


  • dougsampson  (26.04.20 13:27:18) 
@scudman1 in paylaştığı linkteki gibi kendisi cemaatin birinin üyesidir. cemaatlerin böle hastaneleri vardır. özellikle menzil hastane sektöründe öncüdür.


  • mikahakkinen  (26.04.20 15:58:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.